Посол України Євген Перебийніс подякував діаспорі за плідну співпрацю

від Стожари

Посол Євген Перебийніс, який за кілька днів завершує свою місію в Чеській Республіці, зустрівся з представниками української діаспори в Чехії, членами Координаційної Ради керівників українських організацій при Посольстві, та подякував їм за плідну співпрацю у відстоюванні прав та інтересів українців.

Про це повідомило Посольство України в Чеській Республіці на своїй сторінці у Фейсбук.

“Євген Перебийніс відзначив важливість реалізації за ініціативи Посольства та сприяння українських організацій низки проєктів, спрямованих на презентацію української культури, а також впорядкування українських місць пам’яті в Чехії. За його словами, відновлення та захист від знищення кількох десятків могил відомих українців, які поховані на території країни, а також усіх пам’ятників воякам УНР, є тим результатом, яким він особисто пишається за час своєї каденції в Чехії”, – йдеться в повідомленні.

Посол закликав українців Чехії і надалі згуртовано підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії, а також надавати всю необхідну допомогу і захист тим громадянами України, які тимчасово перебувають у Чехії, рятуючись від російських ракет.

Зі свого боку, керівники українських організацій подякували Послу за підтримку та гідне представлення України в Чехії протягом п’яти з половиною років, а також вручили йому від імені усіх організацій лист подяки.

Також, Євген Перебийніс разом з дружиною Ольгою записали відео звернення до чеських друзів:

Схожі публікації

Залишити коментар