В Ізраїлі через війну Росії проти України скасували щорічний парад ветеранів на 9 травня

від Стожари

Міністр алії та інтеграції Ізраїлю Пніна Тамено-Шете повідомила, що цьогоріч параду ветеранів на День перемоги 9 травня в Ізраїлі не буде.

Тамено-Шете заявила в ефірі радіостанції “Кан Река”, що їй відомо про “існуючу делікатну ситуацію” і що на традиційній церемонії на Горі Герцля цього року основну увагу буде приділено внеску євреїв-ветеранів у перемогу над нацистською Німеччиною.

За її словами, рішення про скасування параду 9 травня та характер цьогорічної церемонії ухвалено разом із ізраїльськими організаціями ветеранів Другої світової війни.

Раніше повідомлялось, що за підсумками зустрічі між послом України в Ізраїлі Євгеном Корнійчуком та Пніною Тамано-Шата прозвучала заява про утримання від парадів на 9 травня.

“Попри традицію попередніх років, цьогоріч прийнято рішення утриматись від громадських заходів та маршів на 9 травня з огляду на російську агресію проти України”, – заявила Пніною Тамано-Шата.

Окрім Ізраїлю, ще низка країн цьогоріч утрималась від параду на 9 травня:

  • Казахстан відмовився від параду до 9 травня. Офіційною причиною цього назвали економію державних коштів.
  • Зокрема Латвія ухвалила рішення 9 травня 2022 року оголосити днем жалоби за загиблими у війні українцями. Таку пропозицію підтримав 61 депутат. Під час дебатів Сейм запропонував обрати іншу дату – 24 лютого – день, коли Росія напала на Україну.

Нагадаємо, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об’єкти інфраструктури, здійснюють військові злочини проти населення України, масово обстрілюють житлові райони українських міст та сіл.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем. Багато компаній оголосили про припинення роботи в росії та вихід із спільних проєктів.


Схожі публікації

Залишити коментар