Пластуни Відня відзначили Свято Покрови мандрівкою козацькими місцями Австрії

від Стожари

Свято Покрови пресвятої Богородиці – покровительки козацтва, Свято захисника і захисниці України, створення Української Повстанської Армії, передчас Листопадового Чину. З цієї нагоди відбулась вшанувальна поїздка пластунів Відня місцями козаків, військових УНР та УПА у Австрії Горішній.

Про це йдеться у повідомленні Пласту Австрії.

Пластуни відвідали місце табору Displaced Persons у Asten та могилу Лицаря Золотого Хреста бойової заслуги 1-го класу УПА, псевдо “Моряк”, уродженця Сумщини Павла Ющенка (1921-1949).

Також родинну усипальницю гетьманича Андрія Кириловича Розумовського (1752, Глухів – 1836, Відень) у Schwertberg, та місце “Запорозької Січі” – табору військовополонених І Світової Війни, українських солдатів царського війська – Фрайштадт.

Також, відвідано місцевий музей, де зберігаються шеврони українських військовослужбовців та довідка полоненого Івана К. Ющенка.

Пластун висловили щиру подяку отцеві Романові Птасюку за молитовний супровід, Genadij Transport за зручний транспорт та добру дорогу, Олегу Семенціву за чудові фото, та усім зацікавленим у славетній історії українського народу учасникам.

Схожі публікації

Залишити коментар