Українців Італії закликали повідомляти про факти фальсифікації української історії та викривлення інформації щодо Україні

від Стожари

В італійському підручнику з географії «Namaskar.Benvenuti nel mondo della geografia» авторства Альберто Фре (Alberto Frè) для учнів середньої школи міститься спотворена інформація щодо України та замовчуються факти російської агресії проти нашої держави.

Про це йдеться у повідомленні Посольства України в Італії.

“У своєму офіційному зверненні до Міністерства освіти Італії, Асоціації італійських видавців та безпосередньо видавництва вищезгаданого підручника Посольство переконливо закликає виправити зазначену статтю, у свою чергу, пропонуючи, відкритість до співпраці у контексті надання авторам навчальних посібників правдивої інформації щодо подій в Україні”, – йдеться у повідомленні Посольства України в Італії.

У дипустанові закликали українців в Італії повідомляти про подібні випадки спотворення інформації про Україну.

“Звертаємось до усіх небайдужих співвітчизників повідомляти Посольство у разі виявлення фактів фальсифікації української історії та викривленої інформації щодо політичної ситуації в Україні шляхом надсилання листів на адресу [email protected] зазначивши в темі «Фейкова інформація» та прикріпивши необхідні додатки. Впевнені, що об’єднавши зусилля, ми не тільки зупинимо масові дезінформаційні атаки та виправимо штучно нав’язані стереотипи щодо нашої держави, а й забезпечимо всебічне надання учням італійських шкіл неупередженої інформації про Україну”, – зазначають у посольстві.

У Посольстві наголошують, що прикрі непоодинокі випадки розповсюдження в італійських підручниках спотвореної інформації про Україну, її історію та актуальну соціально-політичну ситуацію не залишаться жодним чином поза увагою.

Схожі публікації