ЦДАЗУ підтримує ініціативу щодо запровадження Дня української діаспори

від Стожари

Центральний державний архів зарубіжної україніки підтримує ініціативу Міжнародного інституту освіти культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська політехніка» щодо запровадження Дня української діаспори (Дня Світового Українства)», приуроченого до 30-річчя незалежності України.

Ідея впровадження цього свята вперше була озвучена під час роботи IV Міжнародного конгресу «Світове українство як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті: «…землякам моїм в Україні і не в Україні…», присвяченого 200-літтю від дня народження Тараса Шевченка, що проходив у Львові 23–24 серпня 2013 р. за ініціативи МІОК.

Тоді цю ініціативу одноголосно підтримали всі учасники конгресу, а це понад 400 осіб із 29 країн світу!

Цьогоріч очільник Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький звернувся до Офісу Президента, Кабміну та Міністерства закордонних справ України із пропозицією офіційно запровадити в Україні відзначення Дня української діаспори. Адже включення його до переліку свят безсумнівно підвищить статус зарубіжних українців, розуміння їх здобутків для країни, зокрема у здобутті нашої незалежності, сприятиме консолідації всіх українців у їхній праці на благо України

Схожі публікації

Залишити коментар