Євробачення-2021: Україна – у фіналі пісенного конкурсу

від Стожари

У нідерландському Роттердамі відбувся перший півфінал Євробачення, за підсумками якого український гурт Go_A із піснею “Шум” вийшов у фінал пісенного конкурсу Євробачення-2021.

Українським глядачам довелося понервувати через те, чи будуть Go-A у фіналі, адже український гурт оголосили останніми серед десяти переможців півфіналу.

Також до фіналу пройшли Норвегія, Ізраїль, Росія, Азербайджан, Мальта, Литва, Кіпр, Швеція, Бельгія.

Сам виступ і пісню “Шум” публіка в Роттердамі зустріла дуже тепло. Українці з різних країн активно підтримали своїми голосами у першому півфіналі український гурт Go_A. Хоча з України можна було голосувати за всіх учасників конкурсу, крім представників України. Українські глядачі могли подивитися шоу на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, яке коментував ведучий Тімур Мірошниченко.

До речі, у букмекерів шанси Go-A на перемогу після півфіналу зросли – серед фаворитів вони піднялися з 8 на 4 місце (а лідерами є Італія, Мальта і Франція).

Читайте також: Євробачення 2021: Виступ нашого гурту Go_A у другий день репетицій визнали найкращим

Коефіцієнт ставок на українську команду складає 10-12. А кліп на пісню “Шум” увійшов до переліку 10 найпопулярніших відео на офіційному Ютуб-каналі Євробачення.

Переможець Євробачення визначиться у фіналі, який відбудеться пізно ввечері цієї суботи, 22 травня.

Читайте також: Український гурт GO_A представив кліп на оновлену пісню для Євробачення-2021

Цьогорічний міжнародний пісенний конкурс відбувається з 18 до 22 травня в Роттердамі. Загалом у конкурсі змагаються 39 виконавців, а у фіналі змагатимуться 26 країн. У фіналі виступлять Велика Британія, Іспанія, Італія, Нідерланди, Німеччина, Франція та по 10 переможців кожного з півфіналів. Більшість команд майже два роки готувалися до виступу на Євробаченні, тому що минулого року конкурс скасували через пандемію.

Схожі публікації

Залишити коментар