Український гурт GO_A представив кліп на оновлену пісню для Євробачення-2021

від Комарі Альберт

Гурт Go_A, який цього року представлятиме Україну на Євробаченні у Роттердамі, випустив оновлену версію конкурсної пісні SHUM та кліп на неї. 

Кібер-панк, фолк, техно, ритуальні танці біля багаття та яскравий вокал – музиканти мають усі шанси запам’ятатися європейським слухачам.

Нагадаємо про історію створення і функціонування гурту.

Вперше ідея створення гурту, який би поєднував сучасну електронну музику з етнічними мотивами, виникла у Тараса Шевченка у 2011 році, але йому було складно знайти однодумців. Тому перші спроби у Шевченка були вдома на ноутбуці, а з живими музикантами, робота почалась вже наприкінці 2012 року. Тоді й з’явилась перша пісня «Коляда».

У листопаді 2016 року вийшов дебютний альбом гурту «Іди на звук» (стилізовано як #Ідиназвук), який видано на лейблі Moon Records. Того ж року «Go_A» здобули перемогу в конкурсі «The Best Track in Ukraine» і пісня «Веснянка» потрапила в ротацію хвилі Kiss FM? де шість тижнів поспіль трималася на першій сходинці в хіт-параді «10 Dance», у результаті гурт номіновано титулом «Kiss FM Відкриття року».

На початку 2017 року «Go_A» записали різдвяний сингл «Щедрий вечір» у співпраці з Катею Chilly. Того ж року гурт брав участь у телевізійному концерті «Фольк-music» на телеканалі UA:Перший, де переспівав народну пісню «Коло річки коло броду» з репертуару ансамблю “Древо”.

Навесні 2019 року сингл «Веснянка» потрапив у Топ 10 iTunes Dance chart у Словаччині.

20 січня 2020 року стало відомо, що «Go_A» братиме участь у Національному відборі пісенного конкурсу “Євробачення-2020”. За результатами жеребкування гурт виступив у першому півфіналі нацвідбору, який відбувся 8 лютого та вийшли у фінал. 22 лютого у фіналі нацвідбору гурт з піснею “Соловей” посів перше місце, отримавши найвищу кількість балів за результатами голосування як суддів, так і глядачів. Відтак вони мали представляти Україну на конкурсі в Роттердамі у першому півфіналі 12 травня.

 18 березня організатори повідомили, що пісенний конкурс не відбудеться через пандемію коронавірусу, проте того ж дня НСТУ повідомила що гурт представить Україну на “Євробаченні-2021”.

У лютому 2021 року було оголошено, що гурт виступить на Євробаченні із піснею “Шум”, що заснована на українській грі-веснянці “Зелений шум”.

Як повідомлялося раніше, очікувалось, що гурт представить Україну на заході минулого року, однак через пандемію COVID-19 захід перенесли, тому всі завчасно обрані учасники виступлять цього року.

Схожі публікації

Залишити коментар