В Україні та світі акцією «Ангели пам’яті» вшанують Героїв Небесної Сотні

від Стожари

Восьмий рік поспіль, українці у всьому світі приєднуються до акції «Ангели пам’яті» та створюють тисячі витинанок із білого паперу, які символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою.

Цього року, тиха акція «Ангели пам’яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні відбудеться 19 лютого та об’єднає людей не лише з різних куточків України, а й всього світу.

“19 лютого 2021 року на Алеї Героїв Небесної Сотні восьмий раз відбудеться тиха акція «Ангели пам’яті», приурочена загиблим Героям Небесної Сотні. Ініціатори акції – відома українська співачка та громадський діяч Анжеліка Рудницька і «Територія А», які 2014 року започаткували символічну традицію поминати загиблих за Україну білими ангелами”, повідомила Порталу української діаспори “Стожари” відома діячка української діаспори Ніна Хаген з Осло, Норвегія.

Паперових ангелів у Києві розвішують на деревах, що були свідками розстрілу мирних українців, котрі відстоювали своє право за гідність. Цьогоріч до акції «Ангели пам’яті» приєдналися кілька десятків великих і малих українських міст, сіл, ініціативу підтримали школи, виші, військові частини, бібліотеки, музеї у різних куточках нашої країни.

“Акція «Ангели пам’яті» перетворилася на масштабну народну акцію шани і любові”, – коментує ініціаторка події Анжеліка Рудницька.

“Нині вже важко відслідкувати всі місця проведення акції, яка залишилася тихою (бо відбувається без гасел і лозунгів, лише з молитвами, свічками і ангелами), але перетворилася на справді всенародну. Це до сліз зворушливо і радісно. Для мене кожен ангел – цінний, він не лише символ загиблих за Україну, а й знак небайдужості тих, хто попри всі складності творить нову омріяну Україну. Щиро дякую всім, хто приєднався до нас. Вічна пам’ять Героям…”, – додає Анжеліка Рудницька.

У Києві акція відбудеться 19 лютого об 11.00 на Алеї Героїв Небесної Сотні (поруч з каплицею); в Авдіївці – о 10.00 на Бульварі Шевченка та пришкільних територіях; у Коломиї – об 11.00 у Національному музеї та на площі перед Музеєм писанкового розпису; у Тернополі – о 13.00 на площі Героїв Євромайдану; у Херсоні – об 11.00 на Алеї Героїв Незалежної України. Акцію «Ангели пам’яті» також проведуть у Хмельницькому (локація: пам’ятник Героям Небесної Сотні та Ангел Скорботи); Чернівцях (Алея сакур, вулиця Головна вздовж парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка); Івано-Франківську (Центр професійно-технічної освіти №1); Луцьку (Театральний майдан); м. Локачі Волинської область, містах Торецьк, Краматорськ Донецької область, у Львові, Одесі, Сєвєродонецьку.

До української акції «Тихі ангели» також доєдналися: Австралія, Бельгія (Брюссель), Греція (Атени), Канада, Кіпр (Лімасол, Нікосія), Латвія (Рига), ПАР, США (Баффало, Лос Анжелес), Туреччина (Анкара, Стамбул), Угорщина.

“Ніщо не зігріває у морози так, як людська гідність і єдність. 19 лютого 2021 – долучайтеся родинами. Розповідайте дітям про Революцію Гідності. Вирізайте ангелів. Розвішуйте у своїх дворах. Нас повинно бути багато!”, – додає Ніна Хаген.

Янголи пам’яті в Португалії від Олени Лузяніної.

Запрошуємо переглянути відео “Не забувай” автором тексту та музики є Ксенія Любчик. Норвегія:

Схожі публікації

Залишити коментар