УКРАЇНСЬКОМУ ВІЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТУ – 100 РОКІВ!

від Стожари

Український Вільний Університет (УВУ) – перший і, водночас, останній із українських вищих навчальних закладів, що були створені в Європі у ХХ столітті після подій УКРАЇНСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ 1917–1921 рр. – відзначатиме 17 січня 2021 року своє 100-річчя.

Про це повідомляє Центральний державний архів зарубіжної україніки (ЦДАЗУ).

Наближаючись до свого столітнього ювілею, Український Вільний Університет, заснований 17 січня 1921 р. у Відні (з осені 1921 р. переїхав до Праги, з з 1945 р. – постійно у Мюнхені), і до сьогодні динамічно розвивається й успішно продовжує свою діяльність, плекаючи високі ідеали академічної свободи й професіоналізму, слугуючи містком порозуміння між Україною та західним світом, і наукововою спільнотою загалом.

У рамках відзначення 100-річчя подій УКРАЇНСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ 1917–1921 років – одного із найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу у ХХ столітті — та з нагоди 100-літнього ювілею створення Українського Вільного Університету, Центральний державний архів зарубіжної україніки (ЦДАЗУ) запрошує приєднатися до репрезентації документальної онлайн-виставки «Український вільний університет: голос поневоленої країни».

Схожі публікації

Залишити коментар