Українців з усього світу закликають підписати петицію про внесення слова «Holodomor» до провідних словників англійської мови

від Стожари

Оксфордський словник, «Мерріам-Вебстер» і Dictionary.com міститимуть значення та пояснення терміна «Голодомор», що, своєю чергою, допоможе у справі визнання Голодомору актом геноциду у різних країнах світу, а також поширить інформацію про жорстокий сталінський злочин далеко за межі України.

Аби втілити задумане, необхідно зібрати 200 000 підписів.

Автори петиції закликали авторів, зокрема, Оксфордського словника, що містить понад 300 тис. статей, додати до словників українське слово “Голодомор”, щоб підвищити обізнаність людей про геноцид 30-х років в Україні. 

“У розпал голоду, в той час, як мільйони українців голодували, СРСР затопив зовнішні ринки експортом зерна і прагнув не допустити журналістів повідомляти про Україну, що страждає від голоду. Десятиліттями світ не знав про політику Кремля”, – звертаються до них автори петиції. 

На момент написання новини петицію підписали понад 12 тис. людей з 122 країн, в тому числі близько 2 000 підписантів з України!

Канадська кампанія «Національний інформаційний тур «Голодомор», що діє за підтримки уряду країни і по всій Канаді інформує людей про трагедію українського Голодомору, за допомогою сучасних технологій «оживила» радянського диктатора Йосипа Сталіна, який особисто «допомагає» втілити задум.

«Сталін знову оживає, щоб відкрити глибинну правду», – кажуть ініціатори проєкту, який використовує технології виготовлення «фейкових» новин із прямо протилежною метою: викрити роль Йосипа Сталіна в примусовому виморюванні голодом мільйонів українців і в подальшому приховуванні трагедії.

Сучасна технологія, яка дозволяє маніпулювати відео й аудіозаписами і цілком правдоподібно вставляти в уста реальних людей довільні слова й тексти, відома як «глибинний фейк» (англійською deepfake). А тепер вона допомагає відкрити deep truth – глибинну правду.

У відеоролику, для створення якого були використані рідкісні кольорові кінокадри Сталіна, радянський диктатор розповідає (англійською мовою), що то саме він і винайшов «фейкові новини», організувавши не тільки геноцид Голодомору, а й його замовчування, приховування від усього світу масштабів штучно влаштованого вбивства мільйонів невинних людей:

«Заперечення, цензура, брехня… І зараз уже 2020 рік, а ніхто нічого про це не знає – спробуйте-но знайти щось у словнику! Я б сказав, що я досить добре попрацював над тим, щоб приховати це. Так що наступного разу, говорячи про альтернативні факти, віддайте мені належне, бо я цього заслуговую».

У Національному музеї Голодомору-геноциду закликають кожного українця долучитися самому та запросити друзів!

🔴А ви підписали онлайн-петицію (http://chng.it/ywzQrhghFv) із закликом внести слово «Holodomor» до провідних словників…

Geplaatst door Національний музей Голодомору-геноциду op Woensdag 7 oktober 2020

Нагадаємо, що минулого року провінція Британська Колумбія в Канаді визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Щоб ухвалити таке рішення, місцевим депутатам знадобився менш ніж тиждень. Канада на державному рівні визнала Голодомор актом геноцидом у 2008 році. На провінційному рівні Голодомор визнали в шести із 13 провінцій та територій країни.

Також палата представників Конгресу США одностайним рішенням ухвалила резолюцію, у якій Голодомор 1932–1933 років визнала геноцидом українського народу. Співавторами резолюції виступили понад три десятки конгресменів від Демократичної і Республіканської партій.

Схожі публікації

Залишити коментар