Україна та Рада Європи створюють спільну Консультативну групу задля захисту прав дітей за кордоном

від Стожари

Позачергове пленарне засідання, присвячене виконанню ухваленої Декларації Ради Європи на підтримку дітей України, відбулось 20.06.2023, у Страсбурзі (Франція).

Заступник Міністра соціальної політики України Назар Танасишин звернувся до присутніх з закликом до побудови прямого діалогу та посилення співпраці між відповідними центральними органами держав.

Україна продовжує вживати максимальних зусиль для захисту прав дітей за межами країни та уважно стежить за долею кожного конкретного випадку. Робота в межах Консультативної групи дозволить нам глибше зрозуміти потреби, з якими зустрічаються наші діти, супроводжувати їх на усіх етапах можливих непорозумінь в чужій країні та, в результаті, сприяти їх якнайшвидшому об’єднанню з родиною чи законними представниками” – зазначив Назар Танасишин.

Відомо, що робота Консультативної групи передбачатиме не лише обмін даними про становище дітей в країнах їх тимчасового перебування, а й стане платформою для розробки нових рішень та практик для їх імплементації в національне законодавство України. 

Особлива увага приділятиметься питанням підтримки дітей з інвалідністю, а також підтримки опікунів та батьків-вихователів.

Члени Ради Європи та Україна взаємодіють та висловлюють готовність працювати в напрямку поваги, захисту та реалізації основних прав усіх українців, особливо українських дітей.

Схожі публікації

Залишити коментар