Жодна країна світу не має бути осторонь глобального акту російському тероризму.

від Стожари

6 червня російські війська вчинили на Каховській ГЕС акт тероризму, який за підрахунками експертів вплине не тільки на Україну, а й на інші країни світу. Підірвавши дамбу Каховської ГЕС, окупанти спричинили найбільшу техногенну катастрофу у Європі за останні десятиліття.

Це терористичний акт, який створив смертельну небезпеку для людей і всього живого по обидва береги Дніпра нижче Каховського водосховища, а також беззаперечний і безпрецедентний акт екоциду, вплив якого виходить далеко за межі України і зачіпає екосистему всього Чорноморського регіону.

Світ має рішуче реагувати на наймасштабнішу екологічну катастрофу. Саме тому, в ці дні в різних країнах світу люди виходять під посольства країни терориста, з вимогою зупинити російський тероризм та змусити РФ припинити екоцид в Україні.

Так, у неділю, 11 червня у пʼяти містах Португалії (Лісабон, Порто, Евора, Фаро і Коїмбра), пройшли масові акції під гаслами: «Стоп екоциду!», «Росія – держава терорист!», «Зупинимо геноцид українців!».

Головною метою акцій було звернути увагу світу на новий жахливий злочин росіян проти України, повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

За словами Павла Садохи, в усіх містах українці зачитали спільне звернення до Парламенту Португалії, в якому вимагають визнати на законодавчому рівні російську агресію проти України, як акт геноциду, а Росію, як державу терорист.

«Не змігши перемогти українців, Росія вдалася до знищення природного середовища України, що матиме негативний ефект і на природні ресурси країн чорноморського регіону і на експорт зернових в країни Африки. Це вже не тільки злочин проти українців. Підірвавши Каховську дамбу, Путін довів, що заради своїх хворих амбіцій, він готовий нищити навколишнє середовище планети», – наголосив голова Спілки українців у Португалії.

Серед учасників акцій було багато переселенців з Херсону й околиць, які з болем розповідали про страшні наслідки російського теракту. У кожному місті, до українців також доєдналися португальці, а у Лісабоні, своє звернення зачитали іранці, які засуджують іранський режим і продаж зброї Москві.

У чеській столиці Празі відбувся мітинг-перфоманс, метою якого було привернення уваги всього світу до трагедії, яку переживає південь України через теракт Росії.

В Ірландії сотні людей зібралися під російським посольством у Дубліні, щоб привернути увагу до екоциду, який в Україні здійснює Росія.

У Канаді, у місті Едмонтон, столиці канадської провінції Альберта, пройшов мітинг у зв’язку з підривом росіянами дамби Каховської ГЕС, учасники якого закликали канадську та світову спільноту зупинити та покарати російських терористів. Під час протесаної акції були зібрані кошти на допомогу постраждалим від російського екоциду.

У США 10 червня люди вийшли на акцію в Чикаго, щоб привернути увагу світової спільноти до жахливих наслідків катастрофи на Каховській ГЕС. “ООН та Червоний Хрест мовчать, але ми НЕ МАЄМО ПРАВА мовчати”, – говорили учасники. Люди тримали плакати з закликом зупинити Екоцид, покарати терористів, і не мовчати про чергову трагедію.

Окрім того, троє дівчат в білому закрили очі і вуха, рот та почепивши на шию білі таблички USless, UNtrue, UNlawful. Ця частина перформансу символізувала мовчання та бездіяння ООН. “Підрив Казовської ГЕС – це черговий російський злочин, який ми не забудемо і не пробачимо. Окрім цього – це екологічна катастрофа на яку світ закриває очі. Тільки разом ми можемо бути почутими, лише разом ми можемо розказати світу про екоцид та геноцид в Україні, і сьогодні нам це вдалося!”, – наголошують учасники акції в Чикаго.




Схожі публікації

Залишити коментар