Українські прапори на фасаді Метрополітен опери в Нью-Йорку

від Стожари

У світі спостерігається безпрецедентна єдність демократій, які засуджують жорстоку агресивну війну Росії проти України та солідарні з українським народом, який захищає свою демократію, незалежність, соборність.

Українські прапори на фасаді Метрополітен опери в Нью-Йорку протягом наступних чотирьох тижнів в межах міжнародної кампанії подяки Україні за захист демократії для вільного світу. Дякую Пітеру Гелбу (головний менеджер театру) та “Метрополітен-опера” за постійну підтримку нашої країни та митців”, – про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у Facebook.

Довідково: Метрополітен-опера — провідний театр в США, один з центрів світової музичної культури. Відкритий у Нью-Йорку 1883 року на кошти акціонерного товариства “Метрополітен гаус-компані” (архітектор Дж.-К.Кейді). Першою виставою театру стала опера «Фауст» Шарля Гуно, що відбулася 22 жовтня того ж року.

Метрополітен-опера — єдиний в США постійний оперний театр. Хор, оркестр і допоміжні колективи стабільні. Солістів і диригентів запрошують на сезони або на певні вистави. З 1910 опери виконують мовою оригіналу. З 1966 працює в новому приміщенні в Лінкольнівському центрі виконавської майстерності. В театрі виступали українські співаки Бела Руденко, Анатолій Солов’яненко, Інна Бурська, Андрій Добрянський, Іванна Мигаль, Людмила Монастирська та інші.

Схожі публікації

Залишити коментар