Британська фотографка Braden чуттєво розповіла про українських жінок, які вимушено залишили свої домівки

від Стожари

British photographer Braden sensitively tells about Ukrainian women who were forced to leave their homes

Зв’язок з Україною допомагає українським мігрантам, які через терористичну агресію Росії у лютому 2022 вимушено виїхали за кордон, зберегти свою національну ідентичність. Збереження зв’язку з Батьківщиною може допомогти мігрантам відчувати себе більш пов’язаними зі своїм корінням та відчувати себе частиною української спільноти.

Важливо фіксувати історії українських мігрантів, які вимушено перебувають за кордоном. Це допоможе зберегти пам’ять про їхні досвіди та боротьбу для майбутніх поколінь. Фото та твори мистецтва можуть дати людям уявлення про те, що пережили українські мігранти. Зазначене може допомогти їм краще зрозуміти ситуацію в Україні та співпереживати українському суспільству.

Британська фотографка Поллі Брейден створила серію робіт, про українських жінок, які рятуючи своїх дітей, змушені були виїхати зі своєї країни в пошуках укриття. Виставка її серії робіт про життя жінок-біженців з України Leaving Ukraine (Залишаючи Україну) відкрилася у Foundling Museum в Лондоні, повідомляє CNN.

Polly Braden: Leaving Ukraine — це інтимний портрет жінок: доньок, дружин, матерів з немовлятами, які були змушені залишити свої домівки після російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Виставка розповідає чотири головні історії. Їх героїні: три шкільні подруги, які намагаються розпочати нове життя та продовжити навчання; молода випускниця, яка починає роботу заново як юрист у Лондоні; мати, чия дитина народилася невдовзі після небезпечної втечі з Херсона до Варшави; і дві подруги та їхні діти, які втекли до Молдови за допомогою клубу кікбоксингу, і намагаються влаштуватися в Італії.

Цікаво, що Поллі Брейден продовжує спілкуватися з героїнями своїх світлин, щоб прослідковувати їхню історію, адже велика війна в Україні триває вже третій рік. «Було важливо зафіксувати те, що станеться з цими жінками. Їм доведеться знайти житло, навчання, роботу, щоб побудувати нове життя», — пояснила Поллі Брейден ідею своїх робіт в інтерв’ю CNN.

П. Брейден зауважила, що, звичайно, важливо документувати події на фронті, але зауважує, що важливо показувати роль у цій війні звичайних жінок. «Вони захищають наступне покоління України», — вважає фотографка Брейден.

Схожі публікації

Залишити коментар