Кому симпатизують громадяни США? Названо персони

від Стожари

З моменту відновлення Україною своєї незалежності зв’язки між українською стороною та США є міцнішими, ніж будь-коли. Наші спільні цінності та відданість Європі, яка є цілісною, вільною, демократичною, є основою нашого стратегічного партнерства. США підтримують Україну у відсічі терористичної агресії Росії, працюємо разом над реагуванням на спільні глобальні виклики, включно з енергетичною безпекою та диверсифікацією, зміною клімату тощо.

Які ж тенденції прихильності в американців? Учасники опитування проявили куди більшу прихильність до зарубіжних політиків, ніж до своїх державних діячів. Мешканцям Сполучених Штатів Америки подобається український президент Володимир Зеленський. Про це свідчать результати останнього соціологічного опитування американського інституту Gallup.

Примітно, що президент України Володимир Зеленський залишається одним з фаворитів серед світових політичних лідерів для громадян Сполучених Штатів. На сьогоднішній день він має 57% позитивних відгуків. Єдиний, хто випередив главу нашої держави в цьому рейтингу, це принц Великобританії Вільям (59%). Голова Білого дому Джо Байден та його можливий опонент на виборах 2024 року, 45 президент Дональд Трамп, отримали рівний відсоток симпатії – 41%. Дещо краще ніж до самого Байдена громадяни США ставляться до його дружини Джилл. У неї 49% симпатії.

Найбільш негативне ставлення у опитаних американців до діючого президента РФ Володимира Путіна. Тільки 5% опитаних громадян США оцінили його позитивно, у 90% він викликає відторгнення.

Схожі публікації

Залишити коментар