Спільна мета — відбудувати Україну краще, ніж було. США планують надати для цього майже $700 млн, – Кубраков

від Стожари

Розв’язана росією терористична війна вже завдала шаленої шкоди нашим людям, нашій економіці і нашому довкіллю. І попереду нас чекає не менш складний шлях відновлення від завданих збитків.

США мають намір виділити майже 700 мільйонів доларів на модернізацію українських портів, пунктів пропуску і залізниці, про що повідомив у вівторок, 17.10.2023, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков після зустрічі зі спецпредставницею США з питань відбудови України Пенні Пріцкер, яка перебуває в Києві. «Маємо модернізувати українські пункти пропуску, порти та залізницю. Це покращить логістику та збільшить експортну спроможність. США планують надати для цього майже $700 млн», – написав Кубраков на своїй Facebook-сторінці .

За словами Кубракова, під час зустрічі з американською делегацією також обговорювались питання залучення інвестицій у відновлення постраждалих унаслідок російських обстрілів об’єктів енергетичної мережі та муніципальної інфраструктури. Для України досі актуальним залишається питання розмінування та розвитку агросектору, додав міністр. Також уже створено спільну робочу групу з напрацювання моделі співпраці для переходу до реалізації конкретних проєктів, пояснив він.

«Готовий обговорювати кожен цент американської допомоги та інвестиції. Упевнений, що підзвітність і прозорість процесів мотивуватимуть приватний сектор долучитися до масштабних процесів відновлення», – зазначив Кубраков.

Схожі публікації

Залишити коментар