Збірна України з дзюдо повторила свій поки що кращий результат на чемпіонатах світу

від Комарі Альберт

Позитивним можна вважати виступ збірної України з дзюдо на цьогорічному Чемпіонаті світу, адже “синьо-жовтим” вдалося потрапити до вісімки найкращих у командних змаганнях.

Таким чином українські дзюдоїсти повторили національний рекорд, посівши на світовій першості в столиці Узбекистану  Ташкенті сьоме місце в командних змаганнях.

У цій дисципліні нашу країну представляли семеро спортсменів: Дар’я Білодід, Єлизавета Литвиненко, Анастасія Антіпіна, Наталія Чистякова, Яків Хаммо, Артем Хомула та Станіслав Гунченко.

Україна стартувала з другого раунду, де впевнено перемогла команду Куби. Цей результат дозволив “синьо-жовтим” удруге поспіль вийти до чвертьфіналу в командному турнірі на Чемпіонаті світу.

На жаль, до півфіналу українців “не пустили” суперники з Німеччини. Українці програли чотири сутички поспіль (Хомула, Гунченко, Литвиненко, Антіпіна)…

Україна все ж продовжила боротьбу за медаль у втішних сутичках, але й там поступилася команді Нідерландів: поразок зазнали Хаммо, Литвиненко та Антіпіна.

У підсумку Україна завершила змагання в міксті на 7-му місці, що є повторенням найкращого результату команди в історії виступів на ЧС. Минулого року українці також зазнали поразки у чвертьфіналі, де програли майбутнім чемпіонам – Японії, а потім у втішних сутичках “синьо-жовті” поступилися Південній Кореї.

Раніше ми повідомляли, що 18-річна українка перемогла на Чемпіонаті світу з дзюдо олімпійську чемпіонку-2020.

Нагадаємо, що збірна України ухвалила рішення виступити на чемпіонаті світу в Ташкенті тільки після того, як росію і білорусь усунули від усіх міжнародних змагань з дзюдо.

Більше про українських дзюдоїстів читайте тут.

Схожі публікації

Залишити коментар