Чергове “золото” України на Мультиспортивному Євро-2022 – у швидкісному скелелазанні

від Комарі Альберт

Українська медалева скарбничка Мультиспортивного Чемпіонату Європи-2022 поповнилась черговим “золотом”. Цього разу – зі швидкісного скелелазіння. Автором цієї української перемоги став Данило Болдарєв.

Титулований український скелелаз Болдарєв успішно зумів захистити звання діючого чемпіона Європи, яке він здобув у 2020 році. 30-річний спортсмен у фіналі зі швидкісного скелелазіння переміг поляка Мартіна Дзеньські.

На шляху до золотого фіналу українець здолав суперників із Австрії, Італії та Франції, а бронзовим призером Мультиспортивного Євро-2022 у Мюнхені став француз Гійом Моро.

Болдирєв скористався помилкою польського суперника у фіналі та підійнявся на вершину німецьку п’єдесталу пошани. Українець не став стримувати емоцій радості.

Після того, як його спустили на землю та зняли страхувальний трос, Болдирєв нагадав німцям та усій Європі про війну в його рідній країні проти безжального ворога.

Данило подякував Дзеньські, який отримав “срібло” цих змагань, за боротьбу та підійняв до гори його руку перед уболівальниками, які зібрались на церемонію нагородження. 

Український скелелаз витягнув білу футболку з картою України, а посередині був напис англійською мовою “Proud to be Ukrainian” (у перекладі на українську – “Гордий бути українцем”). Цей момент зірвав особливі овації усіх присутніх.

Схожі публікації

Залишити коментар