France Cym долучилася до вшанування пам’яті полеглих під час висадки в Нормандії

Представники Спілки української молоді Франції (France Cym) разом з іншими громадськими організаціями вшанували пам’ять воїнів, полеглих за визволення Європи під час висадки в Нормандії у 1944 році.

Про це повідомляється на сторінці Ukrainian Youth Association – CYM Global у Фейсбуці.

«Церемонія відбулася на військовому кладовищі в селі Сенто, розташованому в Нижній Нормандії (Франція), де поховано 2793 бійців канадської армії, з них 88 – українського походження», – йдеться в дописі.

Варто зазначити, Нормандська операція (англ. Invasion of Normandy) – стратегічна операція, яка була проведена 6 червня – 25 липня 1944 року військами союзників (США, Великою Британією, Канадою тощо). Вона була першою частиною стратегічної операції «Оверлорд» під час Другої світової війни в північно-західній Франції.

З початком Нормандської операції було відкрито Другий фронт. Найважливіша її особливість – величезні масштаби, велика чисельність висаджених військ та залучених сил на морі та в повітрі. Мета операції – створити самостійний фронт проти нацистської Німеччини. Подальшим завданням військ, що були висаджені, ставилося звільнення Франції та наступ на Німеччину із заходу.

Як повідомлялося, у Франції громадянам рф заборонили відвідувати Венсенський замок. 

Схожі публікації

Залишити коментар