У місті Кемпер 24 серпня французи організовують вечір української культури

24 серпня 2022 року в саду Єпископського палацу (Jardin de l’Évêché) в місті Кемпер (Quimper, регіон Бретань, департамент Франції – Фіністер) з нагоди Дня Незалежності України та на знак солідарності з нашою державою місто Кемпер та асоціація Ouest Solidarité влаштовують вечір української культури.

Про це повідомляється на сайті Ouest-france.fr.

Так у середу 16.00 до 24.00 українська культура буде представлена, зокрема, музикою та живописом.

Наталія Бадора, керівник відділу партнерства асоціації Ouest Solidarité, тремтячим від емоцій голосом каже: «Моя племінниця зараз у Франції, але вона має повернутися в Україну 15 серпня. Їй доведеться відновити навчання медицині під бомбами. Всі українці хочуть повернутися в свою країну, але тоді, коли це буде безпечно».

На французькому інформаційному ресурсі пишуть: “Цього ж 24 серпня 1991 року країна отримала незалежність від сусіда, який тоді називався радянським. Саме цій самій незалежності через 31 рік загрожують ті, кого ми зараз називаємо росіянами. «Історично Україна існує з 896 року, росіянам не в образу”, — зазначає  Наталя”.

Бернар Калонн, муніципальний депутат з питань культури переконаний: «У цей день незалежності ми повинні святкувати, незважаючи на війну».

Тож асоціація та мерія зв’язалися з усіма митцями області для цього заходу.

На початку свята з 16:00 для малечі буде запропоновано яскравий аквагрим.

Серед артистів будуть Мішель Бюєретт з акордеоном, білоруська скрипалька Антоніна Козлова, гімнастка київської студії Contortion, джазове тріо Пітера Батлера, репер K-Smile – усі погодилися приїхати та взяти участь у святі на благодійних засадах.

Поруч зі сценою також будуть експонуватися роботи художників. Публіка зможе, серед іншого, помилуватися ілюстраціями Pictoric Group. Роботи будуть виставлені на продаж на підтримку діяльності асоціації Ouest Solidarité, яка була створена наступного дня після початку лютневої активної фази російського вторгнення.

«Замість того, щоб вдаватися до матеріальних пожертвувань, ми збираємо гроші на краще задоволення потреб українців на місці. Перш за все, їм потрібні ліки», – пояснює Олена Бодере, скарбник асоціації.

Крім грошей, зібраних шляхом продажу мистецьких робот, кошти на вечері збиратимуть також з продажу млинців.

Як повідомлялося, до Дня Незалежності України у Сан-Антоніо відбудеться благодійний концерт легендарного гурту СКАЙ.

Схожі публікації

Залишити коментар