У Брюсселі люди зібралися перед Радою ЄС на підтримку надання статусу кандидата Україні

від Стожари

Кілька сотень людей зібралися в четвер уранці під будівлею Європейської ради, де лідери держав-членів Європейського Союзу мають ухвалити рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

В акції взяли участь українці та громадяни ЄС, які вимагали від глав держав і урядів Євросоюзу ухвалити рішення про надання Україні статусу кандидата на членство.

Учасники акції були вдягнені в синьо-жовті кольори українського прапора і тримають плакати з гаслами на підтримку європейської інтеграції України.

“Якщо українська гідність, українська боротьба, наша боротьба за життя і цінності не переконають вас ухвалити правильне рішення, ніщо не доведе, що ви захищаєте європейські цінності, більше, ніж надання Україні статусу кандидата”, – наголошують вони.

Європейський парламент таки ухвалив резолюцію із закликом надати статус кандидата на членство в Європейському Союзі для України та Молдови, а також підтримати європейську перспективу для Грузії.

Резолюція є рекомендаційною, але Європейська рада майже напевне ухвалить позитивне для України рішення, про що у четвер вранці оголосив глава Євроради Шарль Мішель. “Це вирішальний момент для ЄС, це також геополітичний вибір, який ми зробимо сьогодні”, – сказав він.

Схожі публікації

Залишити коментар