У ІХ Чемпіонаті світу з футболу серед українських діаспорних команд перемогли діаспоряни з Румунії

від Комарі Альберт

Цими вихідними завершився IX Чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд в місті Ірпінь, який стартував 24 серпня, в День Незалежності України.

Переможцями цьогорічного чемпіонату стали діаспоряни Румунії, які доклали до цього максимум зусиль і продемонстрували найупевненішу гру з-поміж усіх учасників турніру.  

Відтак, золоті нагороди IX Чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд їдуть до Румунії.

Команда обіграла суперників з Ізраїлю по пенальті з рахунком 4:3. В основний час гри команди, відповідно, зіграли внічию.

Бронзові медалі IX Чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд виборола команда з Польщі «Імпульс». З рахунком 2:0 вона перемогла своїх співвітчизників – команду «Пульс».

Відзначимо, що в Ірпіні український діаспорний Чемпіонат світу з футболу відбувається вже втретє і на нього з’їжджаються українці з різних куточків світу. Цього разу в Ірпінь з’їхалися 7 аматорських збірних: із Канади, Ізраїлю, Угорщини, Румунії та три команди з Польщі. Загалом – майже півтори сотні футболістів, віком від 18 до 60 років. За 5 днів вони зіграли 20 матчів.

“Аналогів немає у світі. Я цим пишаюся. Без вас, спортсменів, цей захід не відбувся б. Дякую вам”, – зазначив організатор 9-го Чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд Ігор Бокій.

“Позаминулого року ми були чемпіонами. Тепер не склалося. Але показали гарний футбол і їдемо додому з гордо піднятою головою”, – наголосив представник команди з Ізраїлю Роман Сергєєв.

Перший Чемпіонат світу з футболу серед українців діаспори відбувся 2012 року в Тернополі. Там такі заходи влаштовували 5 років поспіль. Згодом – на Прикарпатті. І вже втретє – на стадіоні “Чемпіон” в Ірпені на Київщині. Основне гасло змагань: “Україна нас єднає!”. 

Де і коли відбудеться Х Чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд наступного року – поки що невідомо. Принаймні, окрім Ірпеня бажання і можливості про його прийняття виявили міські ради Хмельницького і Трускавця (Львівська область). Власне, час до прийняття відповідного рішення ще є і забігати наперед наразі не будемо.  

Схожі публікації

Залишити коментар