Великі – дітям: презентація поезій Богдана Ігоря Антонича та Ігоря Калинця для дітей

від Стожари

До Дня народження Ігоря Калинця, поета, політв’язня, лавреата Шевченківської премії, багаторічного працівника МІОКу, Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК) запрошує на презентацію нових книжок – «Богдан Ігор Антонич – дітям» та «Ігор Калинець – дітям». Вони вийшли у серії видавництва «Апріорі», присвяченій визначним українським поетам різних епох.

Зустріч відбудеться 9 липня 2021 року в Актовій залі головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка». Участь у заході безоплатна, початок о 16:00. Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомили у МІОК.

На святковій зустрічі з уродинником у відреставрованій Актовій залі головного корпусу Львівської політехніки учасники, зокрема, довідаються, коли виникла ідея створити ці видання і як її втілили в життя, а також чим особлива творчість першорядних поетів, зорієнтована на дитячу авдиторію. Поезії Ігоря Калинця та Богдана Ігоря Антонича лунатимуть з уст школярів і самого автора й упорядника.

До участі запрошені гості з України та з-за кордону: педагоги, бібліотекарі, літературознавці, школярі, усі, хто цікавиться художньою літературою. З-поміж інших виступлять Ірина Ключковська, директорка МІОКу, Юрій Николишин, директор видавництва «Апріорі», Данило Ільницький, літературознавець і співупорядник книжки «Богдан Ігор Антонич – дітям», Оксана Галаник, редакторка книжки «Богдан Ігор Антонич – дітям», та інші.

Як повідомляють організатори, участь у заході безоплатна, але вхід до приміщень закладу дозволяється за наявності захисної маски або респіратора!

За деталями звертатися на e-mail [email protected] та за телефоном (032) 258-01-51.

Детальніше: Сторінка події у соцмережі Фейсбук

Читайте також, інтерв’ю нашого доброго товариша зі Львова, члена НСПУ і НСЖУ Богдана Залізняка з відомим українським поетом, прозаїком, політичним в’язнем радянських таборів Ігорем Калинцем:

Поет-дисидент пройшов шість років ув’язнення і три роки заслання за те, що брав участь у дисидентському русі. Автор дев’ятьох книг, створених до ув’язнення (впродовж 1972 року) і вісьмох книг, написаних вже під час ув’язнення.

У розмові, яку пропонуємо вашій увазі, лауреат ордену Свободи, почесний громадянин Львова, почесний доктор Львівського національного університету імені Івана Франка, нині — провідний фахівець Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків зі діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», чільний представник українських шістдесятників, громадський діяч Ігор Калинець розповідає про життя — своє і України.

Нагадаємо, видатному українському поетові Ігореві Калинцю 9 липня виповниться 82 роки.

Схожі публікації

Залишити коментар