У Telegram запрацював чат-бот “Баба Катря” для вивчення української мови

У месенджері Telegram запрацював новий чат-бот для вивчення української мови, він називається “Баба Катря”. Запустили роботу такого “помічника” учні курсів дубляжу та сценічного мовлення  “Гур-Гури” Микита Підгайний та Андрій Удовиченко.

Про це повідомляє kyiv.media.

Засновниці курсів Катруся Петрашова та Марічка Штирбулова розповіли, що чат-бот допомагає вдосканалювати знання української мови, зокрема – тренувати наголоси у словах. Вони кажуть, що хлопці самі надихнулися курсами це й підштовхнуло їх до запуску такого чат-бота. Андрій та Микита займалися технічними питаннями, а дівчата підготували матеріал для чат-бота.

Після завершення розробки чат-бот ще якийсь час тестували, аби виявити можливі помилки. Катерина розповідає, що якщо почати слідкувати за своєю мовою, то з’ясовується, що дуже багато слів люди наголошують неправильно. Особливо це стало помітно, коли дівчата рік тому вирішили організувати курси дубляжу.

“МерЕжа чи мережА – який тут наголос правильний? А ось тут: лЮдський чи людськИй?… Хочу познайомити вас із дуже розумною, велелюбною Бабцею Катрею. Це чатбот, що допоможе вам удосконалити і ще більше полюбити українську! Впевнена, Баба Катря вам сподобається і ви потоваришуєте“, – розказує Катерина про цей проєкт.

Нагадаэмо, нещодавно, в поміч освітянам закордону, почав діяти нлайн-курс для вчителів із викладання української мови.

Схожі публікації

Залишити коментар