“Вивчення української мови є моїм особистим контрнаступом”: Як іноземці вчать “нашу солов’їну”

Журналісти Телебачення Торонто поспілкувалися з 14 іноземцями з 8 країн світу, які активно вивчають українську й розповіли, що було найприємнішим, найбільш складним й найсмішнішим при її вивченні. 

Про це повідомляється на YouTube-каналі Телебачення Торонто.

“Колін з Індонезії вчить українську мову, тому що вона надає йому сили. Китія з Австралії почувається добре, коли розмовляє українською. Онрі з Фінляндії каже, що вчити українську – це його особистий контрнаступ. Це лише троє із великої кількості іноземців, які почали вивчати нашу державну мову після повномасштабного вторгнення”, – йдеться у дописі під відео.

“Я люблю цюю мову. Просто тому, що вона дає силу та мотивацію тим, хто нею розмовляє. Це мова героїв, козаків. І, говорячи цією мовою, ти віриш у світ, де можлива Перемога”, – вважає Колін з Індонезії.

Про особливості навчального процесу при вивченні української мови іноземцями розповіла Інна Сопрончук засновниця школи Speak Ukraainian. Вона викладає українську мову як іноземну вже більше 8 років. Наразі вона обучила української понад 1000 студентів з 46 країн світу.

Найбільша кількість учнів української у додатку Duolingo із США, Великобританії, Польщі, України та… Росії.

Нагадаємо, за даними глобальної платформи з вивчення мов Duolingo лише на цій платформі, з лютого 2022 року, після російського вторгнення в Україну, вивчати українську мову почали понад 1,3 млн людей у різних країнах світу. Українська увійшла до 15 найпопулярніших мов на планеті. У звіті за 2023 рік найвищий рейтинг української мови залишається стабільним.

Схожі публікації

Залишити коментар