Відомий письменник і журналіст родом з України помер в американському штаті Нью-Джерсі

від Комарі Альберт

В США, у штаті Нью-Джерсі, у віці 93 років помер відомий письменник і журналіст Аркадій Львов, який народився в Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Аркадій Львов народився в 1927 році під Одесою в робітничій сім’ї. Писав з 10-річного віку. У роки евакуації в туркменському місті Байрам-Алі вступив на історичний факультет Одеського університету, в 1946 його виключили. Напівофіційно продовжував займатися в Чернівецькому університеті.

У 1951-му йому вдалося здати держіспити в Одесі.

Працював учителем в Західній Україні, в 1968-му повернувся в Одесу.

З 1965 року Львов почав друкуватися у всесоюзних газетах, журналах та альманахах. Його перша книга “Крах патента” була видана в Одесі в 1966 році у видавництві “Маяк”.

Рекомендацію до Спілки письменників Львову давали Валентин Катаєв, Костянтин Симонов, Борис Полєвой, однак більш консервативне правління Спілки письменників УРСР відмовилося затвердити цей прийом.

Між 1966-м і 1972-м роками Львов опублікував в СРСР шість збірок оповідань і повістей.

У 1976 році після “проробки” з партійних трибун і неможливості друкуватися він емігрував і жив у Нью-Йорку. Багато років письменник співпрацював з Радіо Свобода, вів програму “Юдаїзм”, пізніше історико-політичну серію “Далі буде”.

З 25-ти книг письменника найбільш видатною є його епопея “Двір”, присвячена Одесі й перекладена кількома іноземними мовами.

Львов також є автором літературних есе про творчість Осипа Мандельштама, Ісаака Бабеля, Едуарда Багрицького, Михайла Свєтлова.

Як повідомлялося, також цей світ залишила волонтерка Людмила Григорівна Твердохліб, яка останні роки свого життя присвятила допомозі українським воїнам.

Схожі публікації

Залишити коментар