Світова Федерація Українських Жіночих Організацій провела Річні наради. Подробиці

від Стожари

1 листопада 2020 року у віртуальному онлайн режимі успішно відбулися Річні наради Світової Федерації Українських Жіночих Організацій (СФУЖО). Під час нарад було підбито підсумки роботи за минулий 2019-й рік та обговорено візії майбутнього організації.

Про це повідомляється на сторінці СФУЖО у Фейсбук.

Карантин не дозволив живої зустрічі, нам всім найбільше не вистачало потиску рук, обіймів, блиску очей і усмішок зблизька. Але це все було онлайн. Очі, усмішки, а, найголовніше, тепло сердець. Українських сердець, які б’ються в унісон по всьому світу. Сердець майже 80-ти українських дівчат, жінок, які просто не могли не передати радість від зустрічі, захоплення успіхами, заклопотання справами, тривогою про майбутнє України і її дітей“, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у нарадах взяли участь делегати від членів СФУЖО та представниці від організацій-прихильників.

Почесні гості з діаспори та України вітали учасників у реальному форматі, а також надсилали відео й текстові привіти.

Учасниць привітали: Урядова уповноважена з питань ґендерної політики, заступниця голови комісії з ґендерної рівності Ради Європи Д-р Катерина Левченко, Представниця з питань міжнародного співробітництва Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Наталія Федорович, директорка Благодійної Організації «Благодійне товариство «Київський інститут гендерних досліджень» Д-р Марфа Скорик, Президент СКУ Павло Ґрод, Виконавча директорка СКУ Марія Купріянова, Почесні голови СФУЖО Оксана Соколик, Марія Шкамбара, Орися Сушко, директорка МІОКу Ірина Ключковська, Голова НРЖУ Д-р Людмила Порохняк, Директор Центрального Державного Архіву Зарубіжної Україніки Ірина Мага, перша заступниця Голови Товариства зв’язків з українцями за межами України “Україна-Світ” Алла Кендзера.

Вітальне слово Голови СФУЖО Анни Кісіль.

На Річних нарадах віддали честь попередницям і тим, хто нині віддано працює на благо світового українства, заслухали звіти та обговорили різнобічну діяльність мережі СФУЖО упродовж звітного періоду, підбили підсумки зробленого та намітили амбітні цілі на майбутнє.

Делегатки та гості Загальних зборів СФУЖО одягнули чорні вишиванки — на знак протесту проти розв’язаної Росією війни в Україні, материнського прояву жалоби за тими, хто загинув у цій війні, та з вірою, що така акція приверне увагу світової спільноти для дієвої підтримки України та якнайшвидшого припинення російської агресії.

Детальніше про Річні наради СФУЖО 2020 року організація проінформує у своєму віснику. Річні наради СФУЖО

Як ми повідомляли, Керівники українських культурно-освітніх центрів Європи обговорили співпрацю з Міжнародною українською школою

Схожі публікації

Залишити коментар