В Україні оголосили конкурс на ескіз великого Державного Герба

В Україні стартував конкурс ескізів Великого Герба України. Переможець отримає 100 тисяч гривень.

Про це йдеться у відповідній постанові Уряду.

Зазначається, що переможець конкурсу отримає 100 тисяч гривень. За друге місце в конкурсі можна отримати 50 тисяч гривень, а за третє – 30 тисяч гривень.

Переможець конкурсу за згодою передає авторські права на ескіз логотипу шляхом укладення відповідно до договору.

Конкурс триватиме з 1 жовтня до 1 листопада 2020 року. Визначення переможців конкурсу здійснює журі під час виставки проектів ескізів. Підсумки повинні підбити до 1 грудня.

Проєкти ескізів можна принести або надіслати поштою з позначкою “На конкурс кращого ескізу великого державного Герба України” на адресу: 01001, м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1.

Докладніше про умови читайте тут.

Варто зазначити, державний Герб України складається з Малого та Великого Гербів. Малим Державним Гербом України є золотий тризуб на блакитному тлі, затверджений Верховною Радою України 19 лютого 1992 р. Великий Герб України досі на стадії розробки. На сьогодні до Верховної Ради України подано кілька варіантів законопроектів.

Тризуб є стародавнім символом, що зустрічався на нашій території з найдавніших часів і шанувався як магічний знак свого роду, оберіг. У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, став Державним Гербом УНР, у ХХ ст. як символ репрезентував різні політичні організації. Ставши Державним Гербом сучасної України тризуб символізує тяглість і спадкоємність традицій нашої території.

Раніше ми писали про те, чи потребує Україна розробки Великого Герба?

Схожі публікації

Залишити коментар