Заробітчанин голодує під стінами заводу в Чехії

У чеському місті Добріш перед приміщенням заводу “Bobcat” закарпатець Ярослав Чепа, через заборгованість по заробітній платі оголосив голодування.

Як розповів пан Ярослав Чепа, заборгованість по заробітній платі від “агентури” (посередників, між роботодавцем та працівником) вже сягнула 200 тисяч крон. Зарплатню йому та його колегам не виплачують вже понад три місяці

Заробітчанин зазначив, що голодування буде продовжуватись до тих пір, поки люди не отримають свої чесно зароблені гроші.

Ярослав Чепа, уродженець Іршавщини, саме через такі випадки створив громадську організацію “cizinec neni otrok” – “іноземець не раб”.Організація намагається надати захист всім тим, хто опинився в скруті в іншій державі, і це не тільки юридична допомога.

Пан Ярослав перебуває під стінами підприємства вже з 11 червня, навіть у дощ не залишає місце пікету.

Як зазначив Ярослав в коментарі журналістам, адвокати працюють над цією ситуацією, але наразі є з боку посередників в працевлаштуванні тільки обіцянки та прохання закінчити акцію.

«Багато чехів нас підтримує. Зупиняються автівки та питають чим можуть допомогти. Після того як люди дізнаються про ситуацію, закликають нас не зупинятись», – додає пан Ярослав.

ВІДЕО

Нагадаємо, українська діаспора в Чехії пропонує допомогу співвітчизникам під час пандемії.

Схожі публікації

Залишити коментар