Українська діаспора в Чехії пропонує допомогу співвітчизникам під час пандемії

від Стожари

Українська діаспора в Чехії пропонує допомогу співвітчизникам під час пандемії коронавірусу. Про це на сторінці громадської організації «Cizinec není otrok».

**Прохання до учасників групи, максимальний репост✅**⚠️*Давайте допоможемо постраждалим разом*⚠️Cizinec není otrok- група для контактування❗️

Geplaatst door Yaroslav Chepa op Woensdag 25 maart 2020

Волонтери готові допомогти житлом, їжею, пошуком безпечної роботи. Якщо треба, проконсультують із будь-яких питань. Підкажуть, де, як, коли можна пройти медичний огляд. Допоможуть і організувати виїзд в Україну.

Волонтерами є представники громадської організації «Cizinec není otrok». Допомогу вони надають у співпраці з Посольством України в Чеській Республіці.

Контакти:

Сайт – http://cizinec.eu/

Група у Фейсбуці – https://www.facebook.com/groups/198644141387188/

Електронна адреса – [email protected]

Разом з тим, на сторінці Посольства України в Чеській Республіці у Facebook містяться поради, “як потрапити в Україну, якщо справді є найнагальніша з нагальних необхідність”.

Як потрапити в Україну, якщо справді є найнагальніша з нагальних необхідність. 🔸З доступних наземних видів транспорту…

Geplaatst door Embassy of Ukraine in Prague / Velvyslanectví Ukrajiny v Praze op Dinsdag 24 maart 2020

З доступних наземних видів транспорту можливий лише проїзд на приватному автомобілі через територію Австрії та Угорщини (проте перед виїздом обов’язково перевірте інформацію з доступних джерел – наприклад, на сторінках у Facebook посольств України в Австрії та Угорщини – дані дуже швидко змінюються). Пункти пропуску Чехії – Австрія: Mikulov, Dolní Dvořiště, České Velenice, Hatě, працюють з 05.00 до 23.00.
Проїзд територією Австрії дозволений з 17.00 до 21.00!

На австрійсько-угорському кордоні відкрито вже кілька пропускних пунктів – Нікелсдорф – Хедьєшхалом та ще 3 нові: KLINGENBACH- SOPRON,
PAMHAGEN – FERTŐD i DEUTSCHKREUTZ – KÓPHÁZA. Всі вони працюють з 21.00 вечора до 05.00 ранку!

Перетинати чесько-австрійський кордон потрібно з повним баком бензину та проїхати територію Австрії транзитом, без зупинок, аж до кордону з Угорщиною. Там буде сформована колона автомобілістів для проїзду на територію Угорщини.

🔸Авіарейси з Праги компанії Sky Up на березень. Ще раз повторюємо – не рекомендуємо купувати квитки на квітень – наразі невідомо, які обмеження будуть діяти в квітні.
Квитки, які з’являються на додаткові рейси, ви можете придбати лише онлайн на сайті skyup.aero.

🔸Для особливо відважних є можливість скористатися літаком з Праги до Мінська. В Мінську з аеропорту доїхати комерційним автобусом до кордону. З прикордонного села Нова Гута (Чернінівська обл). можливий організований транфер до Чернігова (забезпечує Чернігівська ОДА). Якщо Вас цікавить цей маршрут, напишіть нам у приватні, будь ласка.

🔸Інформації про інші види сполучення немає.

Схожі публікації

Залишити коментар