В Україну прибув літак з гуманітарною медичною допомогою від Держави Катар для українських медиків

від Стожари

26 травня 2020 року до аеропорту «Бориспіль» спецрейсом «Qatar Airways» прибув літак з гуманітарною медичною допомогою від Держави Катар для підтримки України в боротьбі проти пандемії COVID-19.

Про це повідомляє сайт Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, вантаж вагою майже 9 тонн містить засоби індивідуального захисту для медичних працівників, зокрема, медичні халати, окуляри, маски, респіратори, рукавички, лицьові щитки та комбінезони. 

Надана гуманітарна допомога – результат домовленостей, досягнутих між Президентом України Володимиром Зеленським та Еміром Катару Шейхом Тамімом Аль Тані.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Катар в Україні Гаді аль-Гаджрі зустріли в аеропорту гуманітарний вантаж.

«Україна високо цінує рішення Еміра Держави Катар і завжди пам’ятатиме про цей вияв дружби. Наші двосторонні відносини мають великий потенціал, який ми налаштовані сповна втілити на благо наших народів», — заявив глава МЗС. 

Довідково: домовленості щодо надання Катаром гуманітарної допомоги Україні були досягнуті під час телефонних розмов Президента України Володимира Зеленського та Еміра Катару шейха Таміма Аль Тані 6 травня 2020 року, а також міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби із заступником Прем’єр-міністра, Міністром закордонних справ Катару Шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом бін Джассімом Аль Тані 7 травня 2020 року.

За сприяння катарської сторони упродовж останніх двох місяців з моменту припинення регулярного авіасполучення внаслідок пандемії COVID-19 з Дохи до Києва відбулося 5 спецрейсів українського авіаперевізника «СкайАп» для евакуації громадян України. У результаті з Катару та найвіддаленіших куточків світу транзитом через Доху вдалося повернути додому близько 800 наших співвітчизників.

Схожі публікації