Українська діаспора виступила на підтримку Володимира В’ятровича

від Стожари

Громадський Комітет з вшанування пам’яті жертв Голодомору- геноциду 1932-33 років, Громадська організація «Всеукраїнська правозахисна організація „Меморіал“ імені Василя Стуса» та Світовий Конгрес Українців оприлюднили відкрите звернення до Державного бюро розслідувань (ДБР), в якому висловили занепокоєння заявою народного депутата Володимира В’ятровича про його переслідування як колишнього Голови Українського інституту національної пам’яті за організацію ним у 2018 році Міжнародного форуму “Україна пам’ятає, світ визнає!”, присвяченого 85-роковинам Голодомору – геноциду української нації».Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича щодо його переслідування.

Відкрите звернення до ДБР із закликом не стати інструментом у політичних замовленнях антиукраїнських сил розмістив перший віцепрезидент Світового конгресу українців, співголова Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-22 рр. Стефан Романів у Facebook.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10157357762935662&id=676930661

Автори звернення наголошують, що Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років виступив співорганізатором державно-громадських заходів пам’яті до 85-х роковин Голодомору. Міжнародний форум “Україна пам’ятає, світ визнає!” відбувся на високому науковому, представницькому та організаційному рівні. Серед доповідачів було 32 українські та 20 іноземних дослідників теми Голодомору, ряд представників іноземних країн, СКУ, керівники європейських інституцій національної пам’яті, представники українських та закордонних медіа.

Одночасно меморіальні заходи відбулися у більш як 80 містах в Австралії, Канаді, США, Японії, Китаї, Португалії, Італії, Угорщині, Чехії та інших країнах.

Серед підписантів відкритого звернення – співголови Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років Ігор Юхновський, Іван Васюник і Стефан Романів, заступник голови Всеукраїнської правозахисної організації “Меморіал” ім. В.Стуса Іван Окоєв, архієрей Православної церкви України, архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник Священного Синоду Євстратій (Зоря), письменниця, лауреат Національної премії України ім. Т.Г.Шевченка Оксана Забужко, представник України в Раді ООН із прав людини з 2006 по 2010 рр. Володимир Василенко, міністр культури і туризму України у 2007–2010 роках; Василь Вовкун, міністр освіти і науки України у 2014-2016 рр. Сергій Квіт та ін.

Схожі публікації

Залишити коментар