В Україні запрацювала“гаряча лінія” для військовослужбовців, які отримали поранення

від Стожари

Міністерство охорони здоров’я України запустило гарячу лінію для військовослужбовців, які отримали поранення. На цю лінію можна звернутись щодо питань реабілітації, протезування/ортезування та забезпечення іншими допоміжними засобами реабілітації.

Створено “гарячу лінію” з питань реабілітації, протезування/ортезування та забезпечення іншими допоміжними засобами реабілітації військовослужбовців, які отримали поранення. Телефонуйте за номером 1545 (в голосовому меню натискайте „4“). „Гаряча лінія“ працює на базі Урядового контакт-центру, щодня з 8:00 до 20:00”, – йдеться в повідомленні МОЗ.

За інформацією Міністерства соціальної політики, внаслідок повномасштабного вторгнення Росії на територію України майже 59 тисяч цивільних та військових звернулися за допомогою у протезуванні. У Мінсоцполітики наголошують, що на безоплатне протезування мають право військовослужбовці, правоохоронці, ветерани, постраждалі від війни цивільні громадяни, особи з інвалідністю, які отримали інвалідність не через бойові дії, діти з інвалідністю, діти з порушеннями опорно-рухового апарату. Військові в межах державної програми забезпечуються двома видами протезів: механічним та електричним.

Схожі публікації

Залишити коментар