Психологічна підтримка для українських ветеранів: контакти і рекомендації / Psychological support for Ukrainian veterans: contacts and recommendations

від Стожари

Війна з агресивною імперською Росією завдала українським ветеранам значних психічних травм. Вони пережили жахливі події, які можуть призвести до посттравматичного стресового розладу (ПТСР), тривоги, депресії та інших проблем з психічним здоров’ям. Важливо, щоб ветерани мали доступ до якісної психологічної допомоги, яка допоможе їм впоратися з цими проблемами та відновитися.

Члени сімей ветеранів також можуть відчувати значний вплив війни. Важливо, щоб вони розуміли проблеми з психічним здоров’ям, з якими можуть стикатися ветерани, і знали, як їх підтримувати. Також їм самим може знадобитися психологічна допомога, щоб впоратися з наслідками війни.

Ментальне здоров’я ветеранів – це серйозна проблема, яка потребує негайної уваги. Забезпечуючи їм необхідну підтримку, ми можемо допомогти їм зцілитися та жити повноцінним життям.

Ветерани та їхні родини можуть отримати допомогу у питаннях ментального здоров’я. Контакти перевірених надавачів таких послуг опубліковано на сайті Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

  • Урядова гаряча лінія 1545. З питань ветеранів війни та членів їхніх сімей – кнопка 9 на IVR (інтерактивна голосова відповідь).
  • Гаряча лінія кризової допомоги та підтримки Українського ветеранського фонду за номером: 0 800 332 029.
  • ГО «Вільний вибір» – надає психологічну підтримку ветеранам, військовим та їхнім родинам у доказових методах психотерапії. Телефон гарячої лінії: (063) 646-49-91.
  • «Лісова поляна» – Центр психічного здоров’я та реабілітації МОЗ України. Психологічна допомога ветеранам і людям, які пережили полон. Для запису телефонуйте за номером: (073) 450-60-00.
  • Veteran Hub – безоплатно надає психологічні та юридичні консультації. Також тут можна отримати пояснення юристів щодо статусів і виплат, проходження ВЛК і МСЕК.
  • Онлайн-платформа Mental help – безоплатна професійна психологічна допомога та підтримка для українців.
  • Ucare – допоможе знайти висококваліфікованого психолога.
  • MARTA – це проєкт ментального здоров’я для ветеранів, їхніх рідних та близьких. Дає змогу анонімно пройти тестування, зрозуміти свій психологічний стан і за потреби знайти фахівця.
  • Мобільний застосунок «База». Тут зібрані матеріали про ментальне здоровʼя і вправи для самодопомоги. Також є можливість написати фахівцеві й отримати відповідь. Доступний на App Store та Google Play.

Схожі публікації

Залишити коментар