Президент Швейцарії Віола Амгерд: проведення мирної конференції щодо України відбудеться в червні 2024 у Швейцарії

від Стожари

Swiss President Viola Amherd: a peace conference on Ukraine will be held in June 2024 in Switzerland

Терористична Росія несе відповідальність за війну в Україні й повинна бути притягнута до відповідальності за свої злочини. Понад те, майбутня мирна конференція в Швейцарії – це можливість для Росії зупинити кровопролиття і почати процес відновлення миру в регіоні з дотриманням норм міжнародного права.

Завершення геноцидної війни, розпочатої РФією, дозволить українським мігрантам і біженцям повернутися додому. Це також допоможе їм відновити своє життя, знайти роботу та знову жити нормальним життям.

Важливо зазначити, що проведення мирної конференції не гарантує успіху. Однак, це важливий крок, який може дати шанс на припинення війни в Україні та покращення життя мільйонів людей.

Швейцарія офіційно підтвердила проведення мирної конференції щодо України. Вона відбудеться у червні 2024 року. Про це повідомила президент Швейцарії Віола Амгерд, передає NZZ та Swissinfo у середу 10.04.2024.

Мирна конференція щодо України. Федеральна рада оголосила, що організація конференції для запуску мирного процесу в Україні отримала достатню підтримку на міжнародному рівні. Зустріч відбудеться 15-16 червня в готелі в Бюргенштоку на запрошення президентки Віоли Амгерд.

У конференції візьмуть участь представники країн G7, ЄС, країн Глобального Півдня, таких як Китай, Індія, Південна Африка, Бразилія, Ефіопія та Саудівська Аравія. Ймовірно, на зустрічі також буде присутній президент США Джо Байден. Федеральна рада Швейцарії зазначила, що головною метою конференції є розробка конкретної дорожньої карти для участі Росії у мирному процесі.

Зарубіжні експерти зазначають, що ключовим питанням є участь Китаю, що надасть змогу Швейцарії забезпечити довіру в ініціативі. «Крім позицій України, Росії та Європи, важливо почути думку «глобального Півдня», який відіграє ключову роль у можливому включенні Росії в цей процес. Тому ми підтримуємо тісні контакти з Китаєм, Індією, Бразилією, ПАР і Саудівською Аравією», – коментують у швейцарському МЗС.

Схожі публікації

Залишити коментар