Заради допомоги військовому 12-річна українка пробігла Бостонський марафон

від Стожари

A 12-year-old Ukrainian girl ran the Boston Marathon to help the military

Промоція України у світі – це не лише відповідальність уряду. Кожен українець може зробити свій внесок, розповідаючи про свою країну друзям та знайомим, беручи участь у культурних заходах та підтримуючи українські підприємства.

Терористична війна варварської Росії в Україні ризикує зникнути з перших шпальт світових новин, якщо країна не докладе зусиль, щоб залишатися на виду. Проведення спортивних змагань та культурних заходів, а також активна участь у міжнародних подіях допоможуть Україні зберегти увагу до себе та мобілізувати підтримку.

Промоція української культури та спорту на світовій арені допоможе створити позитивний імідж країни, який ґрунтується на її сильних сторонах, а не на війні. Це може призвести до більшої підтримки України з боку інших країн та народів, а також до інвестицій та туризму.

У неділю, 14.04.2024, 12-річна Яна Степаненко, яка два роки тому втратила обидві ноги під час російського ракетного удару по вокзалу у Краматорську (Україна), успішно подолала дистанцію 5 км на Бостонському марафоні (США). До участі в Бостонському марафоні Яну запросила американська фундація One World Strong Foundation, яка допомагає ветеранам і цивільним, що постраждали внаслідок терактів та військових дій, повідомляє ресурс ZAXID.NET.

Молода українка Яна Степаненко поїхала до Бостона з благодійною метою – для збору коштів на спортивний протез для захисника Олександра Рясного, пацієнта центру «Незламні» (Unbroken), який втратив кінцівку на війні.

Нагадаємо, у квітні 2022 року Наталя Степаненко з двійнятами Яною та Ярославом потрапили під ворожий ракетний обстріл з боку РФії українського вокзалу Краматорська. Мама втратила одну кінцівку, донька – обидві. У Львові їх кілька місяців лікували та готували до протезування. Потім родина поїхала до США. Рік Степаненки мешкали у місті Сан-Дієго, де мама з донькою проходили реабілітацію та протезування в американській клініці. Дівчинка заново навчилася ходити (на протезах). Згодом мама з донькою повернулися до Львова для продовження реабілітації в Національному центрі «Незламні» (Unbroken).

Довідково: Бостонський марафон – це щорічний марафонський забіг, який проводиться в Бостоні, штат Массачусетс, США. Це найстаріший у світі марафон, який проводять щорічно, з 1897 року. Забіг відбувається щороку в третій понеділок квітня, який також є Днем Патріотів у штаті Массачусетс. Дистанція марафону становить 42,195 кілометра (26,219 миль). Марафон починається в містечку Хопкінтон і закінчується на фінішній лінії на Коплі-сквері в центрі Бостона. Бостонський марафон – це один з найпрестижніших марафонів у світі, і за нього борються тисячі бігунів з усього світу.

Схожі публікації

Залишити коментар