Громадські організації, які опікуються людьми з інвалідністю, можуть отримати державну підтримку в розмірі до півмільйона гривень

від Стожари

Громадські об’єднання, що надають соцпослуги людям з інвалідністю, можуть отримати у 2023 році державну підтримку в розмірі до 500 тис. грн. Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю приймає конкурсні проєкти до 7 вересня поточного року.

Цьогоріч конкурс для громадських організацій, які представляють людей з інвалідністю, орієнтований на надання соціальних послуг. Ці послуги – виключно про доступ людини з інвалідністю та її родини до професійної допомоги в своїй громаді, забезпечення доступу до підтриманого проживання, догляду вдома, працевлаштування, адаптацію”, – зазначила заступниця Міністра соціальної політики України Уляна Токарєва.

В умовах повномасштабного вторгнення значно більша кількість людей потребує підтримки та допомоги, особливо це стосується найбільш вразливих категорій населення. Тому держава залучає громадські організації для спільної взаємодії в цьому напрямі, фінансуючи надання ними соціальних послуг. Ми зацікавлені залучити до цього конкурсу максимальну кількість громадських об’єднань. Звертаю увагу, якщо з певних технічних причин учаснику не вдасться подати заяву через платформу ВзаємоДія, увесь пакет документів він може скерувати на поштову та електронну адреси Фонду соціального захисту”, – зазначив генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Музиченко.

Участь у конкурсі можуть взяти громадські об’єднання, які не менше року провадять статутну діяльність, надають соціальні послуги за місцем проживання, сприяють зайнятості осіб з інвалідністю та їх залученню до місцевої спільноти. Йдеться про такі послуги, як:

  • соціальний супровід сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах;
  • підтримане проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю;
  • домашній догляд;
  • денний догляд;
  • натуральна допомога (надання необхідних товарів та послуг для комфортного побуту);
  • соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці;
  • соціальна адаптація;
  • переклад жестовою мовою;
  • фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, з інтелектуальними, сенсорними, фізичними, моторними, психічними та поведінковими порушеннями.

Уся вичерпна інформація про умови участі в конкурсі –на сайті Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю й за посиланням. Контакти для додаткової інформації: (044)293-17-63, е-mail: [email protected] .

Схожі публікації

Залишити коментар