Прем’єрка Сербії А. Брнабич: Сербія є справжнім другом України і підтримує її євроінтеграцію

від Стожари

Сербське суспільство оброблене російською пропагандою. На українців і Україну серби дивляться крізь призму наративів, продиктованих кремлем. Змінити таке бачення складно, бо московити інформацію підбирають спеціально під кожну цільову аудиторію у Сербії.

Понад те, у Сербії заявили про готовність брати участь у повоєнній відбудові України та підтримувати її європейську інтеграцію. З такою заявою виступила прем’єр-міністр Сербії Ана Брнабич, яка взяла участь в онлайн-саміті Кримської платформи, пише Jutarnji list .

Ана Брнабич зазначила, що Сербія “не ціннісно нейтральна” і що вона “повністю поважає територіальну цілісність і суверенітет України”. Також, за словами Брнабич, її країна шкодує про страждання, які зазнали Україна та її народ.

Ми продовжуватимемо приділяти особливу увагу гуманітарній ситуації в Україні та надавати їй допомогу, про що свідчить наше рішення пожертвувати товари та ліки для полегшення гуманітарних страждань”, – зауважила сербська прем’єрка Брнабич.

Крім того, А. Брнабич додала, що Сербія є справжнім другом України і наголосила на готовності Сербії брати участь у післявоєнній відбудові України та підтримувати її євроінтеграцію, передаючи свій досвід.

Схожі публікації