Україна і Молдова: спільні пункти пропуску, транзит продовольства, міст через Дністер та перспективи

від Стожари

Після початку широкомасштабної терористичної агресії рф проти України Республіка Молдова на найвищому рівні неодноразово засуджувала російське вторгнення, закликає до негайного припинення військових дій і постійно підтверджує свою підтримку територіальної цілісності і суверенітету України у її міжнародно визнаних кордонах.

Україна й Молдова розвиватимуть спільний контроль на державному кордоні. Про це домовилися під час зустрічі в Києві з Прем’єр-міністром Доріном Речаном. А саме, Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Денис Шмигаль у середу, 23.08.2023, зустрілися з прем’єром Молдови Доріном Речаном та обговорили розвиток пунктів пропуску і будівництво мосту через Дністер. Про це повідомив В. Зеленський.

Зеленський зазначив, що із Речаном обговорив питання розвитку транзиту українського продовольства територією Молдови та розбудови відповідної інфраструктури. “Інтеграція України й Молдови у Європейський Союз є спільною метою для наших країн. Домовилися про координацію зусиль на цьому шляху. Дякую за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України!”, – наголосив президент України.

Також про зустріч із молдовським колегою Шмигаль повідомив у Telegram прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, Україна з Молдовою домовились про розвиток спільного контролю на кордоні. “Відзначили наш прогрес у розвитку логістики в умовах блокування Росією “зернового коридору” в Чорному морі. Швидке рішення щодо будівництва мосту через Дністер, розвиток пунктів пропуску, залізничного сполучення – усе це є дуже важливим і вирішальним для нас”, – зазначив Шмигаль. Він додав, що також обговорив з колегою співпрацю щодо подальшої євроінтеграції України та Молдови.

Шмигаль подякував Молдові за підтримку з перших днів російського повномасштабного вторгнення та наголосив, що візит молдовської делегації сприятиме розвиткові двосторонніх контактів та продуктивному діалогу у майбутньому.

Схожі публікації

Залишити коментар