33 мітинги на підтримку запрошення України до НАТО відбулося в світі

від Стожари

З першого дня повномасштабної геноцидної війни світ масово засуджує агресію Росії проти України. Люди виходять на акції підтримки щодня та чітко вимагають, щоб режим Кремля і його поплічників покарали за воєнні злочини та злочини проти людяності. І головну “ударну силу” становить світове українство, яке постійно пікетує центри європейських столиць, виходить під консульства та посольства з вимогою надати Україні необхідну допомогу,

У період з 02 по 12 липня 2023 в понад 20 країнах світу відбулося 33 масові демонстрації в межах кампанії «UkraineNATO33rd». Ці демонстрації були спрямовані підтримати офіційне запрошення України в ході вільнюського саміту НАТО (11–12 липня, Литва) стати 33-м членом Північноатлантичного альянсу.

Мітинги в межах кампанії відбулися, зокрема, у таких містах: Аугсбург, Барселона, Берлін, Брюссель, Братислава, Бухарест, Варшава, Гельсінкі, Дублін, Загреб, Копенгаген, Лісабон, Лондон, Лос-Анджелес, Любляна, Мілан, Мюнхен, Осло, Париж, Рим, Стамбул, Стокгольм, Таллінн, Торонто, Філадельфія, Чикаго.

Учасники згаданої кампанії закликали всі небайдужі громади різних країн вийти на вулицю й продемонструвати свою підтримку Україні, використовуючи хештег #UkraineNATO33rd та гасла «Ukraine deserves NATO membership now» (з англ. — «Україна заслуговує на членство в НАТО вже зараз») і «Ukraine is welcome in NATO» (з англ. — «Україну чекають у НАТО»).

Організатори кампанії (Communities Army of Ukraine, ICUV, Klych) наголосили: «Нам украй важливо якнайшвидше здобути офіційне запрошення України до НАТО. Маємо чітко пояснити це всім країнам — членам військово-політичного блоку. Хто б що не казав, але, на нашу думку, саме членство в Альянсі — єдина надійна гарантія безпеки, якій може довіряти Україна. До того ж ми переконані, що й сама організація потребує у своєму складі сильної та підготовленої реальною війною української армії.Також розширення НАТО завдяки приєднанню до нього України має зміцнити безпеку всієї Європи. Зрештою, ми вважаємо, що найдієвішим способом запобігти можливим війнам у Європі є надання Україні членства в Альянсі!».

Представники Communities Army of Ukraine зазначили, що, хоч Україна так і не отримала офіційного запрошення до НАТО, результати кампанії можна вважати позитивними. Тисячі людей у різних країнах світу засвідчили свою підтримку ідеї членства України в Організації Північноатлантичного договору. Так чи інакше, Україна отримала нову зброю, програму тренування пілотів на винищувачах F-16, скасування ПДЧ, новий орган — Раду Україна — НАТО, а також гарантії безпеки від держав — членів G7, допоки вона не вступить до Альянсу. Окрім того, на думку організаторів, важливо, що в суспільній свідомості пересічних громадян країн, які входять до НАТО, закріплюється позитивне ставлення до того, що Україна має стати 33-м членом військово-політичного блоку. Якщо таке ставлення буде панівним у населення зазначених країн, то під тиском суспільної думки їхній політичний істеблішмент буде змушений прийняти до Альянсу Україну під 33-м номером.

Схожі публікації

Залишити коментар