Європейський фонд миру має стати Фондом оборони України, – Ж. Боррель

від svit_admus

Євросоюз став світовим лідером із надання допомоги Україні. Допомога ЄС суттєва й відчутна в сферах оборони та життєдіяльності українського суспільства.

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вважає, що Європейський фонд миру, з якого виділяються кошти на військову допомогу нашій державі, можна перетворити на Фонд оборони України для стійкої та довгострокової підтримки.

Ми повинні зробити Україну спроможною оборонятися. Тому Європейський фонд миру для України, можливо, має стати Фондом оборони України”, – сказав глава дипломатії ЄС журналістам перед засіданням Євроради в Брюсселі, повідомлили в “ZN.UA”.

На його думку, безпекові зобов’язання Європейського Союзу щодо нашої країни мають включати не лише надання нових траншів допомоги, а й зусилля в довгостроковій перспективі, тобто створення планів підтримки “під час і після війни”. Також Боррель вказав на важливість продовження підготовки українських військових і модернізації нашої армії.

Схожі публікації