Став відомий склад збірної України на «Іграх Нескорених-2023» у Дюссельдорфі

Міністерство у справах ветеранів України оголосило склад національної збірної команди України на «Іграх нескорених 2023».

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Зазначається, що до складу національної збірної увійшли 25 українських захисників і захисниць, які представлятимуть країну на міжнародному спортивному змаганні з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців і ветеранів війни.

Результат кожного учасника оцінювався за комплексною, спеціально розробленою для «Ігор Нескорених» системою, яка складається із чотирьох критеріїв:

  • ефективність спортивної реабілітації – 40%,
  • рівень вмотивованості бійця брати участь у проєкті – 25%,
  • спортивна етика – 25%,
  • спортивний результат – 10%.

Кожен компонент має різну вагу в загальній оцінці учасника. У такий спосіб виражається головна цінність «Ігор Нескорених» – створення умов для ефективного відновлення пораненого учасника і відновлення його через спорт.

Відомо, що у 2023 році українська збірна буде найбільшою за кількістю учасників за всі роки існування «Ігор Нескорених» в Україні.

На Invictus Games-2023 у Дюссельдорфі Україну представлятимуть: Веніамін Бондарчук, Віталій Бородавка, Олександр Будько, Назар Вознюк, Володимир Гера, Ігор Дерман, Максим Дмитраш, Олег Должок, Микола Заріцький, Максим Зубов, Костянтин Кобиляну, Олександр Кравченко, Семен Лагун, Павло Лучків, Вадим Мазніченко, Олександр Маковей, Іван Молдун, Дмитро Полов’ян, Олександр Пономарьов, Ірина Тернікова, Володимир Товкис, Вадим Фасоля, Юлія Шевчук, Богдан Яроцький, Юлія Паєвська.

Учасниця національної збірної Юлія Паєвська, яку знають за ім’ям Тайра — відома українська парамедикиня. Через перебування у російському полоні вона не мала можливості взяти участь у Іграх Нескорених в Гаазі у 2022 році. Тому міжнародна фундація Invictus Games спеціально для Тайри виділила додаткове місце у цьогорічній збірній України.

Invictus Games («Ігри Нескорених») — міжнародні спортивні змагання, започатковані у 2014 році як спосіб відновлення та реабілітації поранених ветеранів війни та військовослужбовців за допомогою занять адаптивними видами спорту в оточенні побратимів, друзів і членів сімей. Україна бере участь в Іграх із 2017 року.

Схожі публікації

Залишити коментар