Громадська думка у Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів і США щодо інтересів України

від svit_admus

Українці у розв’язаній РФією жорстокій війні захищають європейську безпеку, цивілізовані цінності та верховенство права, і саме тому підтримка України важлива для всього світу.

Центр “Нова Європа” (Україна) представив нещодавне опитування громадян пʼяти країн – Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів і США. Воно було здійснене компанією Kantar у період 27.04–02.05.2023.

Зокрема, поставлені такі запитання:

  • Тривалість підтримки України у військовому і фінансовому плані (Запитання: “Як довго ваша країна має продовжувати підтримувати Україну у військовому та фінансовому плані?”)
  • Пошук шляху відновлення миру для України (Запитання: “Як, на Вашу думку, буде відновлено тривалий мир в Україні?”)
  • Шляхи вступу до НАТО (Запитання: “У липні цього року у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО. З цього приводу Україна очікує на запрошення стати членом НАТО найближчим часом. Як Ви вважаєте, НАТО має…”).

Ключові висновки:

  • Підтримка України. Більшість опитаних громадян в п’ятьох країнах (із тих, хто визначився) вважають, що Україну необхідно підтримувати до тих пір, поки вона не поверне всі втрачені території (включно з Кримом). Зокрема, у Франції таких 64%, у Нідерландах 58%, у США 52%, у Німеччині 52%, Італії 50%).
  • Відновлення миру. Найбільш ефективна передумова забезпечення тривалого миру, на думку опитаних іноземців в пʼяти країнах, – зміна режиму в Росії (ця опція лідирує в усіх досліджуваних країнах, хоча у різній мірі залежно від держави). Друга найбільш підтримувана опція в усіх країнах — поразка Росії на полі бою, після неї — членство України в НАТО.
  • Вступ до НАТО. В усіх п’яти країнах існує підтримка початку процесу вступу України. Рівень підтримки цих двох об’єднаних варіантів (“запросити Україну стати членом НАТО, незважаючи на війну” та “запросити Україну стати членом НАТО, але з фактичним вступом після закінчення війни”), коливається в опитаних країнах ЄС від 50% до 56%, тоді як у США цій опцій віддають перевагу 70% респондентів (із тих, хто визначився).

Результати опитування читайте за посиланням.

Схожі публікації

Залишити коментар