Допомога бізнесу з адаптацією ветеранів/нок на робочих місцях: Мінветеранів України пропонує рішення

від Стожари

Під час виступу на спеціальній події Українського Жіночого Конгресу очільниця Мінветеранів Юлія Лапутіна розповіла, що нещодавно в межах ініціативи “Без бар’єрів” відбулася зустрічі з представниками великого бізнесу щодо відновлення країни після перемоги. Йшлося, зокрема, про інтеграцію на ринок праці людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, Захисників і Захисниць, які повертатимуться з фронту, адаптації робочих місць, необхідності впровадження програм перенавчання та перекваліфікації.

Захисники і Захисниці – робітники великих підприємств – повертатимуться на свої робочі місця. І менеджменту компаній, особливо HR-напряму, слід набути належних знань щодо подолання бар’єру у спілкуванні з людьми, які повернулися із зони бойових дій, зазначила Юлія Лапутіна.

Людина, яка щойно повернулася з війни – не завжди може одразу працювати в цивільному секторі, їй потрібна певна адаптація. Тому наші фахівці соціально-психологічного центру міста Славутич, що належить до сфери управління Мінветеранів, розробило спеціальну програму – як колективам підприємств приймати ветерана-колегу. Ми запропонували великому бізнесу організувати тренінги з їхніми HR-персоналом, щоб допомогти адаптувати Захисників і Захисниць у трудових колективах”, – наголосила міністр.

Такі тренінги вже невдовзі розпочнуться на одному з великих підприємств, де 10 тисяч його працівників стали на захист України.

Звертайтеся до нас, наші висококваліфіковані психологи, серед яких такоє є ветерани, готові практично допомагати українським підприємствами реінтегрувати своїх працівників-Захисників до мирного життя”, – підкреслила Юлія Лапутіна.

Схожі публікації

Залишити коментар