У Торонто цей світ залишив українсько-канадський музикант Роман Когут

Конгрес українців Канади (КУК) висловив щирі співчуття з приводу смерті Рона (Романа) Когута, відомого українсько-канадського музиканта, композитора та виконавця, який відійшов у вічність на 68-му році життя 22 квітня в Торонто.

Про це Конгрес українців Канади повідомив на своєму сайті.

Голова КУК Олександра Хичій заявила, що пан Когут був стовпом української громади. Його відданість українській музиці та культурі була безпрецедентною. Він надихнув покоління молодих українців Канади полюбити свою культуру та традиції.

«Ми будемо пам’ятати Рона за його музику, добросердечність та товариський гумор. Упродовж десятиліть він змушував нас усіх посміхатися, збагачував нашу громаду та робив тисячі зустрічей, на яких він виступав, справжньою радістю. Нам його буде дуже не вистачатиме. Вічна пам’ять!»,– додала пані Хичій.

Пан Когут був композитором, продюсером і виконавцем понад п’ять десятиліть, упродовж яких він очолював гурт «Буря», оркестрував, диригував і грав в оркестрі «Калина» для Української національної федерації в Торонто, а також виступав і записувався разом з Ігорем Бачинським. Він був співавтором і випустив дитячі альбоми «Бараболя», керував студією звукозапису. Виступав або брав участь у записі понад 100 альбомів. Окрім музичної кар’єри, пан Когут також був відомим стендапером.

Також він вів програму «Залишайтеся українцями, мої друзі» на телеканалі «Контакт», яка висвітлювала багатство української культури.

У 2019 році за значний внесок у розвиток культури та мистецтва українців Канади пан Когут був нагороджений найвищою нагородою Конгресу українців Канади – медаллю Тараса Шевченка.

Зауважимо, що Роман Когут народився та став відомим в Торонто. Члени його родини були серед перших українців, хто поселився в канадській провінції Манітоба наприкінці XIX століття.

Нагадаємо, з початку минулого року до Канади прибуло майже 200 тис. українців, з яких багато хто скористався новою міграційною програмою, запровадженою після початку повномасштабного російського вторгнення до України.

Схожі публікації

Залишити коментар