Викрадення Росією українських дітей: як не допустити русифікації та повернути усіх додому

від svit_admus

Росія порушує фундаментальні принципи захисту дітей у воєнний час, видаючи українським дітям російські паспорти та віддаючи їх на усиновлення до російських родин. Йдеться про дітей, яких вивезли із окупованих територій України до Росії. Найчастіше, це відбулося проти волі дітей.

Згідно з повідомленням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, українська сторона розпочала формування міжнародної коаліції для повернення українських дітей-сиріт. Про це Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук 10.04.2023 повідомила українським ЗМІ.

Верещук нагадала, що росія незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях і незаконно вивезла на російську територію 4396 дітей-сиріт. Тому Координаційна рада з питань захисту та безпеки дітей працює над формуванням міжнародної коаліції, завданням якої буде повернення українських дітей-сиріт і покарання винних у злочинах проти українських дітей.

У цій справі нам дуже важлива допомога світової спільноти. Наразі вже формується пул міжнародних лідерів, які висловили свою публічну підтримку такій коаліції. Серед них Урсула фон дер Ляєн, Матеуш Моравецький та інші. Також має бути посередник. Ним може бути будь-хто: Міжнародний Комітет Червоного Хреста, УВКБ ООН, ЮНІСЕФ тощо. Сподіваюся, що незабаром така платформа почне діяти”, – резюмувала Ірина Верещук.

Схожі публікації

Залишити коментар