Студент з Нідерландів доєднався до збору грошей для України. Мотивацію надали фото зруйнованого Маріуполя

Студент з Нідерландів на підтримку України 24 лютого 2023 року проїхав на велосипеді 365 кілометрів, які символізують рік війни росії в Україні. Нідерландець Флоренс вант-Гофф розповідає, що від самого початку повномасштабного вторгнення росії переживав та підтримував Україну і хотів зробити свій внесок у нашу перемогу. 

Про благодійну акцію проведену студентом розповідає Укрінформ.

24 лютого 2022 року росія напала на Україну, і відтоді я досить уважно стежив за всім, що відбувається. Я підтримував Україну від самого початку і хотів щось зробити, але не знав, що саме. Коли почалося повномасштабне вторгнення минулого року, я також думав приєднатися до різних ініціатив в Україні – знаходитися там, вивозити людей, робити щось в Україні або зокрема, приєднатися до  міжнародного легіону. Але це ні в що не переросло. З різних причин я тоді не зміг поїхати в Україну. Але в мене залишилося відчуття, що я хочу зробити щось корисне”, –розповідає нідерландець Флоренс вант-Гофф.

21-річний студент каже, що ідея народилася за тиждень до річниці повномасштабного вторгнення.

За тиждень до 24 лютого 2023 року я замислився, що можна зробити. Я подумав, що в році 365 днів, і оскільки я студент, і я нідерландець, то звісно я їжджу на велосипеді. Тож 365 днів, велосипед, отже 365 кілометрів проїхати на велосипеді”, – розповідає Флоренс вант-Гофф.

Наразі нідерландець зібрав понад 7800 євро, сума зростає чи не щодня, адже збір ще відкритий.

Нідерландець каже, що відповідального готувався до такої акції. Він мав тиждень відпустки, який присвятив плануванню та підготовці.

Місто, де живуть мої батьки, Ваддінксвен, знаходиться поруч з містом Гауда. Я стартував звідти, оскільки там у мене на місці були всі необхідні речі. І я закінчив поїздку у Ваддінксвені, в моєму місті. Я також знайомий з мером, і мер дуже підтримав мене. Також мене підтримували місцеві мешканці й українці, які зараз тут проживають. Було логічним повернутися додому ще й з практичної точки зору, бо останні кілька годин мали бути найважчими. Тож я стартував і фінішував у місті Ваддінксвен”, – каже хлопець.

Він також розповів, що його батьки медики, а чоловік його сестри професійно займався спортом, і тому вони стежили за його самопочуттям. Сам Флоренс не є професійним спортсменом. Залежно від погоди, зокрема через вітер, хлопець зупинявся щогодини, часом кожні 30 хвилин на кілька хвилин, щоб поповнити запаси води. Рухатися далі та досягти поставленої мети – 365 кілометрів, щоб зібрати на допомогу Україні його мотивували фотографії зруйнованих росіянами українських міст.  

“На моєму телефоні було кілька фотографій з Маріуполя та інших місць, тому щоразу, коли мені було погано, я просто дивився на них, і це мене мотивувало рухатися далі”, – каже нідерландець.

За його словами, також мотивацією була трагедія МН17. Пасажирський літак рейсу МН17 був збитий російським “Буком” у небі над тимчасово окупованою частиною Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 15 членів екіпажу та 283 пасажири, всі вони загинули. Більшість із них, 196 осіб – громадяни Нідерландів. 

Мені було 13, коли сталася трагедія МН17, і це дуже вплинуло на людей, з якими я живу поруч”, – ділиться хлопець. 

Він також розповів, що першого дня після благодійної акції не міг ходити, тільки човгав. Але вже на третій день знову відновився. Нідерландець каже, що ніколи не був в Україні, але планує поїхати.

Зібрані нідерландцем кошти будуть направлені безпосередньо до фонду Zeilen van Vrijheid – благодійної організації, яка підтримує відважних медиків, служби швидкої допомоги та персонал лікарень в Україні, щоб вони могли рятувати якомога більше життів.

Усі гроші, які зібрав Флоренс своєю ініціативою – проїхати на велосипеді 365 кілометрів у Нідерландах, вони підуть на новий великий проєкт, який називається disaster relief complex – це переносний мобільний пункт надання первинної допомоги до моменту прибуття швидкої допомоги, фактично, якщо у вас є ракетна атака на якийсь із будинків, то відразу на місце виїжджає 50-60 машин швидкої для надання допомоги та евакуації постраждалих. Цей комплекс може розгорнутися за 10 хвилин і надати можливість допомогти на місці приблизно 50 пацієнтам. Це наш великий проєкт”, – розповіла голова фонду Zeilen van Vrijheid Вероніка Муцей.

Фонд Zeilen van Vrijheid допомагає Україні зі швидкими. За рік війни фонд передав Україні понад 130 машин швидкої допомоги з Європи.

Також за участі фонду у Нідерландах відбулася експозиція “швидкої” з Харківщини, розстріляної росіянами. Артефакт війни було виставлено на головних площах близько десяти нідерландських міст.

24 лютого 2023 року, у річницю війни, машину швидкої показали в Утрехті.

Нагадаємо, за ініціативи 14-річної дівчини з Німеччини Алегри Хмельницька територіальна громада отримала пожежний автомобіль.

Схожі публікації

Залишити коментар