Підручник НАТО з тактичної медицини видали українською мовою

Українську версію стандартів НАТО щодо надання первинної домедичної допомоги на полі бою видали в Києві. Підручник бойової тактичної допомоги потерпілим презентували у Національній науковій медичній бібліотеці України.

Про це повідомили співробітники бібліотеки. На сайті установи також можна скачати й PDF-версію видання.

Книгу переклав Костянтин Трінус — співробітник Київського міжнародного університету, доктор медичних наук, майор медичної служби ЗСУ.

Майже 90% смертей поранених фіксують до того моменту, як вони потрапляють до лікувального закладу. Отже, якість догоспітальної фази допомоги є вирішальною у зниженні кількості смертей, йдеться в описі до книги.

Концепція тактичної бойової допомоги була створена для навчання солдатів і медичного персоналу передовим методам лікування від моменту поранення до евакуації.

Результатом розробки цієї теми робочою групою, яка складалась із фахівців різних спеціальностей, стали інструкції з догоспітальної допомоги при травмах, адаптовані для поля бою. Ці документи постійно оновлюються за результатами аналізу клінічних випадків та адаптуються до нових реалій ведення бойових дій.

Нагадаємо, Україна, НАТО та ЄС домовилися про створення координаційного механізму між українськими виробниками та підприємствами країн ЄС і НАТО для оптимізації виробництва зброї, якої потребують українські військові.

Схожі публікації

Залишити коментар