Україна та ОАЄ укладуть угоду про всеосяжне економічне партнерство

Україна та Об’єднані Арабські Емірати оголосили про намір укласти угоду про всеосяжне економічне партнерство. Наразі переговори між Україною та ОАЕ щодо укладення угоди вже розпочалися.

Про це повідомили на сайті Мінекономіки.

Зазначається, що за результатами 2021 року загальний обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та ОАЕ встановив рекорд та склав $1,147 млрд. Водночас обсяг інвестиції ОАЕ в економіку України торік сягнув майже $243,3 млн.

За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, угода про всеосяжне економічне партнерство допоможе розкрити повний потенціал співпраці у сферах торгівлі та інвестицій. А отже, сприятиме розвитку бізнесу.

«ОАЕ здобули заслужену репутацію важливого міжнародного торгового та логістичного центру. У той же час Україна відома своєю роллю глобального гаранта продовольчої безпеки та швидкозростаючого ІТ-центру. Тож угода зробить наші економіки взаємодоповнюючими, і ми з нетерпінням очікуємо на спільну роботу над просуванням торгівлі, цифрової економіки, а також сприяння нашому інвестиційному співробітництву», – зазначила пані Свириденко.

У мінекономіки додали, що крім торгівлі агропромисловою продукцією, найбільшу частку економічного співробітництва між Україною та ОАЕ займає металургія (близько 30%). Водночас надзвичайно перспективним є співробітництво в:

  • інфраструктурних проектах,
  • енергетиці,
  • фармацевтичній промисловості,
  • а також у сфері інновацій, досліджень, розробок та технологій.

Як повідомлялося, Швейцарія виділить 15 млн франків (в еквіваленті — майже 15 млн доларів) на розвиток цифровізації в Україні.

Схожі публікації

Залишити коментар