Швейцарія виділяє $15 млн на розвиток цифровізації в Україні

Швейцарія виділить 15 млн франків (в еквіваленті — майже 15 млн доларів) на розвиток цифровізації в Україні.

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Зазначається, що у четвер, 20 жовтня, Мінцифра та Швейцарська агенція розвитку і співробітництва (SDC) підписали меморандум про співпрацю країн у сфері цифрової трансформації.

Таким чином, Швейцарія додатково виділить 15 млн франків у межах Програми EGAP. Ці кошти будуть спрямовані на розвиток нових цифрових послуг та сервісів, необхідних для українців під час повномасштабної війни.

За підтримки цієї Програми Мінцифра вже створила портал та застосунок Дія, запустила багато важливих сервісів та послуг, серед яких — COVID-сертифікати, єМалятко, єПідтримка тощо.

Також генеральна директорка Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) Патриція Данці зауважила, що вони й надалі планують посилювати партнерство з Україною та підтримувати наші цифрові ідеї та проєкти.

Відзначимо, що сьогодні, 20 жовтня, до Києва прибув із візитом президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс. Під час зустрічі з президентом Зеленським він обговорив допомогу щодо ліквідації наслідків російських ударів по енергетичних об’єктах України та участь у модернізації транспортної інфраструктури, зокрема залізниці. Окремо зупинилися на питанні відбудови України.

Крім того, лідери обох країн обговорили залучення Швейцарії до розвитку окремих галузей української економіки, зокрема переробної промисловості.

З огляду на унікальний досвід швейцарської сторони, учасники перемовин предметно обговорили взаємодію у сфері розмінування та будівництва бомбосховищ в Україні.

Як повідомлялося, Швейцарія анулювала навчальну візу для похресниці Путіна.

Схожі публікації

Залишити коментар